ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Έφυγε» από τη ζωή ο «Πρίγκιπας της Ταχύτητας» Phil Read (φωτό-βίντεο)

Σε ηλικία 83 ετών

«Έφυγε» από τη ζωή ο «Πρίγκιπας της Ταχύτητας» Phil Read (φωτό-βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Βρετανός επτά φόρες Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο μαγικό χώρο των αγώνων σε δύο τροχούς, Phil Read.

Ο Βρετανός αποτέλεσε όχι μόνο έναν ταχύτατο αναβάτη, αλλά και ένα είδωλο των αγώνων που ανέβασε σε άλλο επίπεδο το MotoGP τόσο με την συμπεριφορά του, όσο και με τις τεχνικές οδήγησής του.

Ο Phil Read γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1939 στο Luton και στα πρώτα του χρόνια έδειξε την αγάπη του για την μηχανολογία και τις μοτοσικλέτες. Ο πρώτος του αγώνας έγινε το 1955, στα 16 του χρόνια, με μια Velocette KSS και αργότερα συνέχισε με την BSA σε τοπικούς αγώνες. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 1960 όταν κέρδισε το Manx GP με μια μοτοσικλέτα της Norton.

Η πρώτη νίκη σε παγκόσμιο επίπεδο ήρθε το 1961 όταν στη σέλα μιας Yamaha κατάφερε να κερδίσει το TT Isle of Man μπροστά από θρύλους του αθλήματος όπως ο Giacomo Agostini και ο Mike Hailwood. Ο Read κατάφερε να κερδίσει 8 φορές τον διάσημο αγώνα του Isle of Man, ενώ το 1994 χάρισε στη Yamaha τον πρώτο τίτλο στα GP250 με μια RD65. Το 1968 ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του καθώς κατάφερε να κερδίσει δύο τίτλους, στα GP125 και GP250 κυριαρχώντας απόλυτα.

Το 1971 κέρδισε ξανά τον τίτλο στα 250, τον τελευταίο με Yamaha, ενώ το 1973 και το 1974 κέρδισε την κορυφαία κατηγορία των GP500 με μοτοσικλέτα της MV Agusta. Ο Read έκλεισε την καριέρα του το 1982 όπου έκανε τον τελευταίο του αγώνα, έχοντας κερδίσει 52 φορές στα Grand Prix, 7 τίτλους και αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Το 2002 μπήκε στο Hall of Fame του MotoGP και το 2013 τιμήθηκε από τη FIM ως Legend των δύο τροχών. Ο «Πρίγκιπας της Ταχύτητας» άφησε τεράστια κληρονομιά στους αγώνες και αγαπήθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες φίλους των αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βίντεο με στιγμές του Phil Read:

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.