Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Αποφασισμένη η BMW: Σιγά που θα φοβηθούμε τους Κινέζους

Ο Jochen Goller πιστεύει ότι οι κινεζικές μάρκες δεν θα μειώσουν το μερίδιο αγοράς της BMW

Αποφασισμένη η BMW: Σιγά που θα φοβηθούμε τους Κινέζους

Ο επικεφαλής πωλήσεων της BMW, Jochen Goller, εμφανίζεται αισιόδοξος για τη θέση της γερμανικής μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά, παρά την έντονη δραστηριοποίηση των κινεζικών κατασκευαστών που επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος.

Όπως δήλωσε σε βρετανικά μέσα, η BMW αναγνωρίζει την πρόοδο εταιρειών όπως η BYD, η Chery (Omoda, Jaecoo) και η Xpeng. Ωστόσο θεωρεί ότι η διείσδυσή τους στην Ευρώπη θα είναι περιορισμένη και γεμάτη προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον Goller, η επιτυχία στην Ευρώπη δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνολογία ή την τιμή. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε τομείς όπως η ποιότητα κατασκευής, η αξιοπιστία, η πολυτέλεια και η εμπειρία ιδιοκτησίας.

Η BMW, όπως τονίζει, έχει δημιουργήσει επί δεκαετίες μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το αγοραστικό κοινό, η οποία δεν μπορεί να υποκατασταθεί εύκολα. Μάλιστα, έκανε σύγκριση με την περίπτωση της Toyota, η οποία κατάφερε να εδραιωθεί στην Ευρώπη, χωρίς όμως να απειλήσει τις premium μάρκες, όπως η BMW.

Αντιθέτως, ώθησε τη γερμανική εταιρεία να βελτιωθεί και να εξελιχθεί. Οπότε όχι μόνο δεν έχασε σε πωλήσεις, αλλά ενίσχυσε την παρουσία της.

Ο Goller παραδέχτηκε ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές θα κερδίσουν κάποιο μερίδιο αγοράς, ειδικά στα ηλεκτρικά μοντέλα, όπου έχουν ήδη μεγάλη τεχνογνωσία. Παρόλα αυτά, δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει μαζική στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών προς τα κινεζικά αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον.

Διότι η ευρωπαϊκή αγορά παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως την ανάγκη εκτεταμένου after-sales δικτύου για σέρβις, ανταλλακτικά και εγγυήσεις. Αυστηρούς κανονισμούς για την ασφάλεια, τις εκπομπές ρύπων και την τεχνολογία φόρτισης.

Το πιο δύσκολο όμως είναι η δημιουργία εμπιστοσύνης και αναγνωσιμότητας. Κάτι που απαιτεί χρόνο και συνέπεια προς τους καταναλωτές για να επιτευχθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.