Formula 1: Είναι επίσημο – Παραιτήθηκε ο Mattia Binotto της Ferrari

«Με τη λύπη που αυτό συνεπάγεται, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari»

Formula 1: Είναι επίσημο – Παραιτήθηκε ο Mattia Binotto της Ferrari

Επιβεβαιώθηκε η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, καθώς έγινε και επίσημα γνωστό πως ο team principal της Ferrari Mattia Binotto στη Formula 1, αποχωρεί από τη θέση του στο τέλος του έτους.

Ο Binotto, ο οποίος αρχικά εντάχθηκε στη Ferrari ως μηχανικός κινητήρων το 1995, ανέλαβε τον σημερινό του ρόλο πριν το πρωτάθλημα του 2019.

Μετά από δύσκολες σεζόν 2020 και 2021, η Ferrari εκμεταλλεύτηκε την άφιξη των ολοκαίνουργιων κανονισμών της F1 για να αναδειχθεί σε πρωτοπόρο δύναμη – δείχνοντας ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει και τα δύο πρωταθλήματα με τους οδηγούς Charles Leclerc και Carlos Sainz στην πρεμιέρα του 2022 στο Μπαχρέιν.

Ωστόσο, μετά από κάποιες ακόμη επιτυχίες στην αρχή της σεζόν, οι προκλήσεις του Leclerc και της Ferrari για τον τίτλο εκτροχιάστηκαν από έναν συνδυασμό αναξιοπιστίας, ανεκδιήγητης στρατηγικής και λαθών των οδηγών – μαζί με την αμείλικτη δύναμη της αντίπαλης Red Bull.

Οι αρχικές αναφορές για δομικές αλλαγές στην ομάδα της Ferrari στη Formula 1 διαψεύστηκαν, αλλά οι φήμες φούντωσαν ξανά μετά το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Η Scuderia εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης για να επιβεβαιώσει την παραίτηση του Binotto.

Η ομάδα πρόσθεσε ότι «η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του νέου Team Principal της Scuderia Ferrari και αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο έτος».

Τι αναφέρει ο Binotto στην ανακοίνωση της παραίτησής του από τη Ferrari

«Με τη λύπη που αυτό συνεπάγεται, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari», δήλωσε από την πλευρά του ο Binotto.

«Αποχωρώ από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία ανήκω εδώ και 28 χρόνια, με την ηρεμία που πηγάζει από την πεποίθηση ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί.

Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια ισχυρή ομάδα, έτοιμη, είμαι σίγουρος, να επιτύχει τους υψηλότερους στόχους, στην οποία εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή, όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή η απόφαση για μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Gestione Sportiva που μοιράστηκαν μαζί μου αυτό το ταξίδι, που αποτελείται από δυσκολίες αλλά και από μεγάλη ικανοποίηση».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia για τις πολλές και σπουδαίες συνεισφορές του κατά τη διάρκεια των 28 ετών στη Ferrari και ιδιαίτερα για την επιστροφή της ομάδας σε ανταγωνιστική θέση κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Αποτέλεσμα αυτού, βρισκόμαστε σε ισχυρή θέση για να ανανεώσουμε την πρόκλησή μας, κυρίως για τους εκπληκτικούς οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, να κερδίσουμε το απόλυτο βραβείο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι εδώ στη Scuderia και στην ευρύτερη κοινότητα της Ferrari εύχονται στον Mattia τα καλύτερα για το μέλλον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.