ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό διθέσιο όχημα από την Ιρλανδία

Ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό διθέσιο όχημα από την Ιρλανδία

Από τότε που υπήρχε το DeLorean DMC-12, είχαμε να ακούσουμε για αυτοκινητοβιομηχανίες σε αυτές τις βόρειες περιοχές.

 

Και τώρα έρχεται το Alex eroadster. Ένα νέο 2-θέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να μην είναι ένας ανταγωνιστής του Tesla Model S, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικό, λόγω της ευκολίας που παρουσιάζει στη χρήση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει η εταιρία που το κατασκευάζει.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου ανήκει στον Tom Finnegan, έναν Ιρλανδό εφευρέτη ο οποίος συνεργάζεται με μια εταιρεία που ονομάζεται Swift Composite.

 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το δημιούργημά της θα έχει πολύ λίγα στοιχεία από τα παραδοσιακά υλικά κατασκευής αυτοκινήτων. Αντί αυτών, επέλεξαν νέα και ριζοσπαστικά υλικά, επιτυγχάνοντας έτσι τη σημαντική μείωση του βάρους.

«Το αυτοκίνητο θα είναι κατασκευασμένο από υπερ ελαφριά προηγμένα σύνθετα υλικά, συμπεριλαμβανομένων Carbon Fiber (χρησιμοποιούνται εκτενώς στην τεχνολογία F1) και Kevlar (που χρησιμοποιούνται σε αλεξίσφαιρα γιλέκα). Έτσι, το αυτοκίνητο θα είναι κατά τουλάχιστον 30% ελαφρύτερο από τα περισσότερα παρόμοιου μεγέθους αυτοκίνητα, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ισχυρότερο και ασφαλέστερο», αναφέρει η εταιρία.

Όπως αναφέρετε το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία 250 χλμ., θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και θα έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης.

 

Μια σειρά από ελαφριά ηλιακά φωτοβολταϊκά κύτταρα, θα παρέχουν επίσης μια μικρή δύναμη στο αυτοκίνητο καθώς επίσης και θα φορτίζουν τις μπαταρίες όταν το αυτοκίνητο δεν είναι σε χρήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πότε θα το δούμε στο δρόμο; Κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για τιμές και άλλες λεπτομέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.