Μια Ferrari για τις πίστες του Gran Turismo 7

Το Maranello αποκάλυψε το εντυπωσιακό Ferrari Vision Gran Turismo, ένα concept για το Gran Turismo 7 με ισχύ 1030 PS και 0-100 km/h σε λιγότερα από 2"

Μια Ferrari για τις πίστες του Gran Turismo 7

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 25ης επετείου του Gran Turismo στο GT World Finals στο Μονακό, η Ferrari παρουσίασε το Vision Gran Turismo, το πρώτο της ψηφιακό αγωνιστικό αποκλειστικά για το θρυλικό παιχνίδι του Playstation.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο με εντυπωσιακές καμπύλες σχεδιασμένο από το Ferrari Centro Stile, με επικεφαλής τον Flavio Manzoni, που είναι εμπνευσμένο από αγωνιστικά του παρελθόντος όπως η 330 P3 του 1966 και την 512 S του 1970.

Η Ferrari ισχυρίζεται ότι το Vision GT είναι «ντιζάιν μανιφέστο της Ferrari που επαναπροσδιορίζει τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας».

Στο κέντρο του βρίσκεται τοποθετημένος ένας 3λιτρος twin-turbo V6 απόδοσης 1.030 PS και 900 Nm ροπής που συνεργάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ 326 PS. Η Ferrari ανακοινώνει ότι η συνδυαστική ροπή αγγίζει τα 1.100 Nm με το βάρος του Vision Gran Turismo να είναι 1.250 kg. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Ως αποτέλεσμα, το σπριντ για τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 2″ με τα 200 km/h να έρχονται σε κάτω από 5″ και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 km/h.

Επιπλέον, η μάρκα εκτιμά ότι το Vision Gran Turismo μπορεί να γυρίσει την πίστα του Fiorano σε περίπου 1’10”. Θυμίζουμε ότι η Ferrari SF90 ολοκλήρωσε τον γύρο στην ίδια πίστα σε 1’19”.

Το φυσικό πρωτότυπο θα εκτίθεται στο μουσείο της Ferrari στο Μaranello μέχρι το Μάρτιο του 2023 και το ψηφιακό αγωνιστικό θα είναι διαθέσιμο στο Gran Turismo 7 από τις 23 Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.