Ρωσία: Εθνικοποιείται το εργοστάσιο της Renault – Η Μόσχα θέλει να «αναστήσει» την μάρκα Moskvich

Είναι εφικτό;

Ρωσία: Εθνικοποιείται το εργοστάσιο της Renault – Η Μόσχα θέλει να «αναστήσει» την μάρκα Moskvich

Τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της Renault μεταβιβάζονται στο Ρωσικό κράτος, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Η συντήρηση των αυτοκινήτων θα συνεχίσει να πραγματοποιηθεί από την AvtoVAZ (Lada).

Το εργοστάσιο της Renault είναι πλέον υπό τον έλεγχο της Μόσχας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το Κρεμλίνο θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις για να αναστήσει την ιστορική μάρκα Moskvich. Γνωστή από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Από την θεωρία στην πράξη πάντως υπάρχει τεράστια απόσταση. Διότι δεν μπορεί η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τις γραμμές παραγωγής, την τεχνογνωσία και τις πατέντες της Renault, αλλάζοντας μόνο την φίρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με άδεια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πράγμα που δεν φαίνεται εφικτό τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.