ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Παρέμβαση Α.Τσίπρα προ του αδιεξόδου για τους συμβασιούχους: Συνάντηση αύριο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παρέμβαση Α.Τσίπρα προ του αδιεξόδου για τους συμβασιούχους: Συνάντηση αύριο  με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρόσκληση προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με σχετική επιστολή που απέστειλε στο προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

«ο κ. Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες».

Νωρίτερα, και μετά το ναυάγιο της πρώτης συνάντησης μεταξύ ΥΠΕΣ και συμβασιούχων των ΟΤΑ, ο Πανος Σκουρλέτης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη. δήλωσε ότι θα καταθέσει βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, στη ρύθμιση που θα κατατεθεί την Τρίτη, θα προβλέπεται μεταξύ άλλων αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις. Παράλληλα, καταργείται το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων.

Όσον αφορά στο θέμα που έθεσε η ΚΕΔΕ, σχετικά με το ισχύον απαγορευτικό όριο ηλικίας των 45 ετών στους διαγωνισμούς αυτούς, διαβεβαίωσε ότι θα προβλεφθεί να υπάρξει εξαίρεση, ώστε να γίνει δυνατή και η πρόσληψη ατόμων άνω των 45.

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ παραμένει αμετακίνητη στο πάγιο αίτημά της για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους και ταυτόχρονα κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει στη δρομολόγηση λύσης που θα συμβάλει στην άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις, επισημαίνοντας πως τίθενται πλέον πολύ σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι θα πράξουν οι δήμαρχοι στο μεσοδιάστημα, μέχρι να οριστικοποιηθεί μία ριζική λύση για το ζήτημα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι βελτιωμένη από την αρχική της εκδοχή θα κατατεθεί η ρύθμιση για τους συμβασιούχους στη Βουλή, ώστε «την Τρίτη, κατά 99% να ψηφισθεί».

Ο υπουργός τόσο σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση όσο και με όσα είπε στους δημοσιογράφους μετά, έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει το απόγευμα νομοθετική ρύθμιση χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» την πρόταση της ομοσπονδίας εργαζομένων στους ΟΤΑ.

«Η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν μπορεί να σταθεί. Για πάρα πολλούς λόγους. Υπάρχει προσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ένα ολόκληρο σκεπτικό, δεν μπορείς να τα αψηφείς όλα αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν μπορείς να καταθέτεις προτάσεις, απλά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν είναι αλήθεια ότι απορρίψαμε τις προτάσεις μέσα σε πέντε λεπτά. Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια αναλυτική παρουσίαση των αντιρρήσεών μας, με τις πρώτες αντιδράσεις, αμέσως σηκώθηκαν και έφυγαν», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.