ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π. Σκουρλέτης: «Αναγνώριση απ’ τον Ντ. Τραμπ του ιδιαίτερου ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή»

Π. Σκουρλέτης: «Αναγνώριση απ’ τον Ντ. Τραμπ του ιδιαίτερου ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική θα αναδείξει τον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως η Ελλάδα λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης αποτελεί έναν ενδιαφέροντα συνομιλητή. Ερωτηθείς για τις σχέσεις κυβέρνησης- ΗΠΑ ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως ένας αριστερός Ευρωπαίος ηγέτης μπορεί να συνομιλεί με οποιονδήποτε επιβάλλει η θέση του.

«Η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζοντας την «κρίση» στις σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ. Όπως σημείωσε, άλλωστε, η γείτονα έχει μεταβάλλει την εξωτερική της πολιτική πολλαπλώς τα τελευταία τρία χρόνια.

Ερωτηθείς για το τι περιμένουμε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως «θα υπάρξει αναγνώριση από τον Ντόναλντ Τραμπ, του ιδιαίτερου ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή». Και πρόσθεσε πως το ζήτημα των επενδύσεων, με δεδομένη τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της Ελλάδας, θα συζητηθεί.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης δήλωσε πως «υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις να κλείσει η γ’ αξιολόγηση στην ώρα της» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης υπενθυμίζοντας «πως οι οποίες καθυστερήσεις των προηγούμενων αξιολογήσεων δεν προέρχονταν από την ελληνική πλευρά».

Αναφορικά με τα 95 προαπαιτούμενα ο υπουργός Εσωτερικών είπε, «μην σας τρομάζει ο αριθμός τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας». Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα θετικά οικονομικά στοιχεία υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τους βελτιωμένους δείκτες. «Η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο», συμπλήρωσε, «σημαίνει και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επαδιαπραγματευτεί κάποιες από τις υποχρεώσεις της, θα έχουμε τα κότσια να επανεκτιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως η ψήφιση του τιμά το ελληνικό Κοινοβούλιo.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι νόμοι δεν φτάνουν αλλά συμβάλλουν καθοριστικά» συμπλήρωσε. «Τα δικαιώματα δοκιμάζονται στις μειοψηφίες» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ, τονίζοντας πως ενώ καταρχήν πήρε θετική θέση απέναντι στο θέμα, τελικώς κρύφτηκε. «Εκεί υπάρχει σκοπιμότητα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, για να προσθέσει πως εκεινο που αποτυπώθηκε ήταν η πανσπερμία στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.