ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βελτιωμένη η κατάσταση του Πέτρου Τατσόπουλου μετά το χειρουργείο – Επικοινώνησε με τους γιατρούς (βίντεο)

Βελτιωμένη η κατάσταση του Πέτρου Τατσόπουλου μετά το χειρουργείο – Επικοινώνησε με τους γιατρούς (βίντεο)

Σχεδόν 24 ώρες μετά το επεισόδιο, τη λιποθυμία on air, την εσπευσμένη εισαγωγή του στο χειρουργείο και την πολύωρη επέμβαση, ο Πέτρος Τατσόπουλος όχι μόνο είναι εκτός μηχανικής υποστήριξης, αλλά επικοινώνησε και με τους γιατρούς του.

Με τα πρώτα 24ωρα μετά από ένα τόσο σοβαρό και πολύωρο χειρουργείο να είναι κρίσιμα, ο Πέτρος Τατσόπουλος δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

Ο γνωστός συγγραφέας παραμένει στην Εντατική, αλλά την Τετάρτη οι γιατροί αποφάσισαν να τον αποσωληνώσουν. Ο πρώην βουλευτής ξύπνησε χωρίς προβλήματα, μίλησε με τους γιατρούς του, ενώ του έγιναν και κάποια απαραίτητα νευρολογικά τεστ για να διαπιστωθεί η λειτουργικότητα του εγκεφάλου του. Οι εξετάσεις κρίθηκαν από τους γιατρούς καλές και όπως τονίζεται τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Πέτρος Τατσόπουλος «είναι αιμοδυναμικά σταθερός» και «βαίνει βελτιούμενος». Αφού περάσει και το δεύτερο κρίσιμο 24ωρο μετά το χειρουργείο, θα υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση από τους γιατρούς.

«Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, το πρωί της Τρίτης (01.10.2019) όταν ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος και ζήτησε να αποχωρήσει. Στη συνέχεια όμως λιποθύμησε και κλήθηκε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο καθώς είχε υποστεί διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ο 59χρονος βρισκόταν ήδη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που εφημέρευε. Οι ειδικοί στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής διέγνωσαν οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της ανιούσας αορτής, μία πολύ σοβαρή πάθηση που «μιμείται» άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή αντιμετώπιση της.

Στη 1 το μεσημέρι ξεκινούσε η βαριά χειρουργική επέμβαση. Ολοκληρώθηκε έπειτα από πέντε ώρες, με τους καρδιοχειρουργούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης.«Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15» αναφέρεται στην ιατρική ανακοίνωση που εκδόθηκε προχθές το βράδυ, αμέσως μετά την επέμβαση. Οι καρδιοχειρουργοί αποκατέστησαν το «σχίσιμο» των χιτώνων της αορτής, της μεγαλύτερης αρτηρίας με την οποία η καρδιά τροφοδοτεί με αίμα τον οργανισμό, που όπως είχε διαγνωστεί υπερηχογραφικά εμφάνιζε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα.

Ο κ. Τατσόπουλος διένυσε ομαλά το πρώτο δύσκολο, επίφοβο πάντα για τους γιατρούς, 24ωρο μέσα στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης. «Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από τη μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος» αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ότι παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, είναι εξέλιξη ενθαρρυντική που επιτρέπει μια αμυδρή αισιοδοξία για την έκβαση της υγείας του. Εξίσου σημαντικό θεωρείται από τους θεράποντες ιατρούς ότι ο ασθενής παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός – κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει βεβαίως το απειλητικό ενδεχόμενο της αιμορραγίας, ενδεχόμενο ανοιχτό έπειτα από κάθε μεγάλο χειρουργείο, που επαναδρομολογεί την πορεία του ασθενούς. Αν η κατάσταση του 59χρονου συγγραφέα παραμείνει σταθερή, κυρίως αιμοδυναμικά, και σήμερα, τότε οι γιατροί θα αποφασίσουν την έξοδό του από τη Μονάδα και τη μεταφορά του σε θάλαμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.