Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Γ. Γεραπετρίτης: «Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αποζημιωθούν»

Γ. Γεραπετρίτης: «Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αποζημιωθούν»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απώλεσαν μέρος των μισθωμάτων τους, θα αποζημιωθούν, τονίζοντας ότι η ενίσχυση θα είναι «πιθανότατα φορολογική».

«Είναι προφανές ότι μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι εκείνοι που επιβαρύνθηκαν, δυσανάλογα αρκετές φορές, από το κόστος αυτής της πανδημίας, θα αποζημιωθούν», απάντησε, αναλυτικά, στο ερώτημα που του τέθηκε για να προσθέσει, «ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για το κομμάτι το οποίο απώλεσαν από τα μισθώματά τους, δηλαδή το 40% για εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από την κρίση, θα έχουν μίας μορφής ενίσχυση». Η ενίσχυση αυτή «θα είναι πιθανότατα φορολογική και η οποία θα δίνει ανάσα σε σχέση με τα εισοδήματά τους».

Ταυτοχρόνως ο υπουργός Επικρατείας βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την κοινωνική συστράτευση απέναντι στον κορωνοϊό: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια υπήρχε επιμερισμός του κόστους από όλους τους φορείς, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, από τις τράπεζες, από το Δημόσιο, από τους εργαζόμενους, από τις επιχειρήσεις. Αυτού του τύπου η κοινωνική συστράτευση μας οδήγησε στα θετικά αποτελέσματα που έχουμε σήμερα», επεσήμανε εξάλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.