ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ. Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος σηματοδοτεί μια νέα εποχή»

Κ. Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος σηματοδοτεί μια νέα εποχή»

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε πως ο «Μεγάλος Περίπατος» είναι μια σπουδαία επένδυση για την Αθήνα και τους ανθρώπους της, με πολλαπλά οφέλη.

Όλες οι πτυχές του έργου και οι δυνατότητες ανάδειξής του ως τουριστικής εμπειρίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάδειξης του «Μεγάλου Περιπάτου», που εκπονήθηκε από την Marketing Greece, σε σημαντικούς εκπροσώπους τουριστικών φορέων, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων στάθηκε στο σχεδιασμό που γίνεται ώστε ο «Μεγάλος Περίπατος» να αποτελέσει σημαντικό μέσο για τη διάχυση των τουριστικών ροών σε περισσότερα σημεία της Αθήνας και για να συμβάλει στον εθνικό τουριστικό στόχο, να αυξήσουμε τη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών μας, όταν η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού θα έχει αντιμετωπιστεί.

Μιλώντας για τις σημαντικές ευκαιρίες που δίνει το έργο στην τουριστική αναβάθμισης της πόλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της συνολικής εμπειρίας του επισκέπτη.

Εκτός από τις ευκαιρίες που προκύπτουν για την τουριστική ταυτότητα της πόλης, καθώς και τους τρόπους που αυτές οι ευκαιρίες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, έγινε αναφορά και στις προκλήσεις: την ανάγκη να διατηρείται το ενδιαφέρον του επισκέπτη σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, την ανάγκη η πόλη να διατηρήσει την ποικιλομορφία της και το διαφορετικό της χρώμα ανά γειτονιά, το γεγονός ότι ο «Μεγάλος Περίπατος» φέρνει στην επιφάνεια διαχρονικά προβλήματα της πόλης που επηρεάζουν την εμπειρία του επισκέπτη (υποδομές, πράσινο, καθαριότητα, εγκληματικότητα κ.λπ.) και την όχληση κατά τη διάρκεια των έργων.

«Είναι το πρώτο έργο σε ολόκληρη τη χώρα που εξελίσσεται και διαμορφώνεται από το διάλογο. Το αξιολογούμε όλοι μαζί, το κρίνουμε όλοι μαζί και το συνδιαμορφώνουμε. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα προσερχόμαστε σε αυτόν το διάλογο με ένα στρατηγικό σχέδιο. Με μια πραγματική καταγραφή των δεδομένων και μια ουσιαστική έρευνα των δυνατοτήτων που δημιουργεί το έργο, στο πεδίο του τουρισμού», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αναφερόμενος στους στόχους της εκπόνησης αυτού του σχεδίου, συμπλήρωσε: «Να καταγράψουμε τις ανάγκες και τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς με βάση και τα νέα δεδομένα της, και λόγω της πανδημίας. Με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στις πρακτικές που μετατρέπουν τον τουρίστα σε φιλοξενούμενο της πόλης, φιλοξενούμενο στο σπίτι μας.

Να χαρτογραφήσουμε την τουριστική εμπειρία του “Μεγάλου Περιπάτου” και τις πολλαπλές διαδρομές που δημιουργούνται από τις αρτηρίες του. Δηλαδή, διαδρομές που εξυπηρετούν και ικανοποιούν κάθε φιλοξενούμενό μας. Από την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους μέχρι τη βόλτα για ένα ποτό ή φαγητό και από την επίσκεψη στα αξιοθέατα μέχρι την επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα.

Να υλοποιήσουμε τους στρατηγικούς μας στόχους. Δηλαδή, να χρησιμοποιήσουμε το “Μεγάλο Περίπατο” ως μέσο για τη διάχυση των τουριστικών ροών σε περισσότερα σημεία της Αθήνας, να ενοποιήσουμε και να αναβιώσουμε το κέντρο της πόλης με την παράλληλη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας αλλά και να συμβάλλουμε στον εθνικό τουριστικό στόχο, να αυξήσουμε τη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι το έργο που δεν σηματοδοτεί μόνο τη δημιουργία μιας νέας εποχής, αλλά και το τέλος της εποχής της μακέτας, της μπουλντόζας και της κορδέλας. Δεν είναι έργο ενός δημάρχου ή μίας δημοτικής αρχής κι αυτή είναι η μαγεία του. Είναι έργο που το συζητάμε. Γιατί αυτό το έργο το περπατάμε μαζί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.