ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προβάδισμα 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση. Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή και ποια μένουν εκτός.

Η νέα δημοσκόπηση έρχεται από την εταιρία Βridging Europe και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Χωνί την Κυριακή (25.09.2016). Δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 18,4%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,4% και ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) με 4,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, εκτός Βουλής μένουν Το Ποτάμι που συγκεντρώνει 1,1% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%.

Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη 2,1%. Εξαιρετικά υψηλό και αυτή τη φορά το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 26,1%.

Το 44% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε στη ΔΕΘ σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα. Το 30% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε» περισσότερα από τον πρόεδρο της ΝΔ. Το 26% δεν πήρε θέση.

Επίσης, το 71% δηλώνει πως διαφωνεί με την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στους υπερθεματιστές και το 26% συμφωνεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει τη Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα ενίσχυσε την εικόνα της χώρας και το 21% θεωρεί πως ζημιώθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.