ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Pulse: 9,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – 58% προηγείται στην παράσταση νίκης

Pulse: 9,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – 58% προηγείται στην παράσταση νίκης

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse παγιώνει το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει τις 10 μονάδες, αλλά αντίθετα με αυτήν της Public Issue δεν «βλέπει» προς το παρόν τουλάχιστον, να έχει «κλειδώσει» η αξιωματική αντιπολίτευση της αυτοδυναμία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9 ποσοστιαίες μονάδες – το προβάδισμα μεγαλώνει στις 9,5 μονάδες στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται κατά 35% στην παράσταση νίκης, ενώ ο κ.Μητσοτάκης και πάλι προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού κατά 11 μονάδες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ κερδίζει και τον «κανένα» συγκεντρώνοντας ποσοστό 35%, έναντι 24% του κ.Τσίπρα και 34% του «κανένας από τους δύο».

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 31,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% του κυβερνώντος κόμματος. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 58% στην παράσταση νίκης, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,5% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η επόμενη βουλή θα είναι πεντακομματική, αφού το Ποτάμι φέρεται να συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ 1%, η Ενωση Κεντρώων 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, ενώ στο 13,% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναδεικνύονται από τη δημοσκόπηση περίπου οι 3 στους 4 πολίτες (73%) πιστεύουν ότι τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποτίμηση από τους πολίτες κινήσεων που έκανε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Ετσι, στο ερώτημα κατά πόσο επηρεάζονται στην πρόθεση ψήφου από υποθέσεις σκανδάλων, το 53% απαντά «λίγο» έως «καθόλου», ενώ το 26% απαντά από «πολύ» έως «αρκετά».

Το χαρτί των προσλήψεων στο δημόσιο πάντως, φαίνεται να αφήνει περίπου αδιάφορους 2 στους 3 ερωτηθέντες (σε ποσοστό 64% απαντούν από «λίγο» έως «καθόλου»), ενώ σε ποσοστό 17% απαντούν «πολύ» έως «αρκετά». Τα ποσοστά μάλιστα, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, επίσης, ο ένας στους δύο πολίτες δηλώνουν ότι οι επενδύσεις δεν διευκολύνται από την έξοδο από το μνημόνιο, ενώ οι 4 στους 10 (42%) δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. «Μάλλον άνετη» έως «πολύ άνετη» χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση μόλις το 11% των ερωτηθέντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.