ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι θα ψήφιζαν οι Έλληνες αν γινόταν δημοψήφισμα για Grexit

Τι θα ψήφιζαν οι Έλληνες αν γινόταν δημοψήφισμα για Grexit

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψήφιζε το 62% των Ελλήνων, αν το ερώτημα αυτό ετίθετο σε δημοψήφισμα, ενώ το 21% θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, σύμφωνα με το εαρινό Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ καταγράφονται μεταξύ των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών (75%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται μεταξύ των λιγότερο μορφωμένων (48%).

Πάντως, λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες (46%) δηλώνουν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι «καλό πράγμα», με το 17% να τη θεωρεί «κακή», ενώ ένα 36% να απαντά ότι δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Ωστόσο, το 58% των πολιτών παραδέχονται πως η Ελλάδα έχει ωφεληθεί γενικά από τη συμμετοχή της στην ΕΕ, άποψη με την οποία διαφωνεί το 36% των Ελλήνων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι θα ήθελαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίζει έναν πιο σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές, τα θέματα που οι περισσότεροι Έλληνες θα ήθελαν να συζητηθούν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι αυτό της ανεργίας των νέων (85%), της οικονομίας και της ανάπτυξης (81%), της μετανάστευσης (59%) και της κοινωνικής προστασίας των πολιτών της ΕΕ (48%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, οι Έλληνες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το πόσο ακούγεται η φωνή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 74% να υποστηρίζει πως η φωνή τους δεν ακούγεται και μόνο το 24% να υποστηρίζει το αντίθετο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς το 51% των Ευρωπαίων πιστεύουν πως η φωνή τους ακούγεται στην ΕΕ, ενώ το 44% διαφωνούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.