ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση: Το 61,5% των Ελλήνων ανησυχεί για την παράνομη μετανάστευση – Το 54% για «θερμό» επεισόδιο

Δημοσκόπηση: Το 61,5% των Ελλήνων ανησυχεί  για την παράνομη μετανάστευση – Το 54% για «θερμό» επεισόδιο

Μία νέα δημοσκόπηση από την Opinion Poll παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Ant1.

Τα τρία σημαντικότερα ευρήματα από την δημοσκόπηση είναι η ανησυχία των Ελλήνων για την παράνομη μετανάστευση, ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία και η δημοσκοπική κατάρρευση του ΜΕΡΑ 25, το οποίο πέφτει το 2,7%.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 17 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή, έχει ενδιαφέρον ότι ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83% ζητά να εξαντληθεί η τετραετία.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με 38.3 % έναντι 21.3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κίνημα Αλλαγής 5%, Κ.Κ.Ε 4.6%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3%, ΜΕΡΑ 25 2.7%. Η διαφορά ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 17 μονάδες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου – το 54.5% το θεωρεί ως πιθανό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41,5%.

Οι πολίτες επικροτούν επίσης (σε ποσοστό 61.3%) την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αναδεικνύεται ως το κεντρικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, με ποσοστό 61.9%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.