ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οpinion Poll: Πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά ακόμα οι Έλληνες είναι… «ικανοποιημένοι»

Οpinion Poll: Πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά ακόμα οι Έλληνες είναι… «ικανοποιημένοι»

Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, αρχίζει να διαφαίνεται πτωτική τάση σε ότι αφορά την αποδοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της Κυβέρνησης (62% τον Ιούλιο). Υπάρχει μια σημαντική πτώση ενώ φαίνεται ότι θετική άποψη έχει το 30.9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 73.7% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ ικανοποιημένο δηλώνει το 82.4%

Η Ν.Δ συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, αλλά παρά την πτώση κατά 2.3% κρατάει ισχυρό προβάδισμα της τάξης του 19.9% (21.2 % τον Σεπτέμβριο) γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πτώση 1.4%, καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό στις έρευνες από τις περυσινές εκλογές, με 18.1%.

Τώρα πως γίνεται ένα κόμμα που δεν έχει την εξουσία να έχει ποσοστά μικρότερα από αυτά που πήρε στις εκλογές είναι ένα παράδοξο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 32.1% της καταλληλότητας για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 49.4% (52.7% τον Σεπτέμβριο) των προτιμήσεων, έναντι 17.3% του Αλέξη Τσίπρα (19.4% τον Σεπτέμβριο).

Από τα υπόλοιπα κόμματα όλα εμφανίζουν μικρές αυξήσεις. Αυτό πάντως που δείχνει να έχει μια σταδιακή άνοδο από τον Μάιο και μετά είναι το ΚΙΝΑΛ που ξεκινώντας από 4.5% τον Μάιο φτάνει τώρα το 6.7% .

Κρίσεις για τα μείζονα θέματα

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα για το πώς βλέπουν οι πολίτες τα πιο σημαντικά θέματα της ατζέντας:

– Το 51% δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο επόμενο διάστημα έναντι ενός 48% που δηλώνει λίγο ή καθόλου – υπάρχει εντυπωσιακή ισορροπία στο μέτωπο αυτό. Πάντως το 67% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η Κυβέρνηση (70% τον Σεπτέμβριο).
krona

– Το 52% εμφανίζεται θετικό υπέρ της έναρξης διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με το 45% να έχει αντίθετη άποψη. Το 58% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση τα προβλήματα με την Τουρκία. Το ποσοστό αυτό τον Σεπτέμβριο ήταν 67%. Σημειώνεται δηλαδή μια σημαντική πτώση 9%.

– Το 85% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική καταδίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ως εγκληματικής συμμορίας. Υπάρχει ένα 9% που δηλώνει λίγο και καθόλου ικανοποιημένο.
xrysy_avgi

– Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με το σχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και λειτουργεί τα σχολεία.

– Το 72% δηλώνει ικανοποιημένο από τον Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Έλληνες και βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να αποδεικνύουν την γνώση της Ελληνικής γλώσσας

Δημοφιλία υπουργών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πρώτη τριάδα των Υπουργών για τους οποίους έχουν θετική άποψη βρίσκονται οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Σταικούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Βρούτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.