ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 4,9% για την Νέα Δημοκρατία – Το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό (φωτο)

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 4,9% για την Νέα Δημοκρατία – Το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό (φωτο)

Νέα δημοσκόπηση φέρνει στη δημοσιότητα η Prorata, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωκλογών της 26ης Μαΐου.

Σύμφωνα με αυτή, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που φθάνει τις 4,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής από τη μεριά της κυβέρνησης αλλά και η μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων δείχνουν μεταβολές στην πρόθεση ψήφου, όπως εκτιμά η Prorata τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης, εν όψει τον εκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, τις τελευταίες εβδομάδες ανιχνεύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις μια μειούμενη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, η οποία εντούτοις δεν μπορεί να μεταφραστεί σε ανατροπή υπέρ του κυβερνητικού κόμματος.

Στη δημοσκόπηση της Prorata, η διαφορά των δύο κομμάτων φτάνει πλέον το 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 5,7%, ενώ κανέναν εκ των υπόλοιπων κομμάτων δεν δείχνει να αγγίζει σε αυτή τη φάση το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ περίπου το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.