ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Τα ποσοστά και οι έδρες στο 100% της ενσωμάτωσης

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Τα ποσοστά και οι έδρες στο 100% της ενσωμάτωσης

Με το 100% της ενσωμάτωσης των ψήφων από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου καταγεγραμμένες, έκλεισε και οριστικά η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή αλλά και ο αριθμός των εδρών που καταλαμβάνει κάθε παράταξη.

Η τελική διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στις 8,32 μονάδες. Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκέντρωσε ποσοστό 39,85%, έναντι 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ, επιτυγχάνοντας αυτοδυναμία με 158 βουλευτές.

Η επόμενη Βουλή είναι εξακομματική με τη συμμετοχή και των ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης και ΜέΡΑ25. Εκτός κοινοβουλίου μένει η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά τα τελικά ποσοστά και οι έδρες:

ΝΔ: 39,85% – 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 31,53% – 86 έδρες

ΚΙΝΑΛ: 8,10% – 22 έδρες

ΚΚΕ: 5,30% – 15 έδρες

Ελληνική Λύση: 3,70% – 10 έδρες

Μέρα25: 3,44% – 9 έδρες

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, η Νέα Δημοκρατία, κυριαρχεί, με εξαίρεση την Κρήτη, την Ξάνθη, την Άρτα, την Αχαΐα, τη Β Πειραιά, τη Β΄ Δυτικής Αττικής και του Β2 Δυτικού τομέα και τον Βόρειο τομέα της Δυτικής Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.