ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γ.Τσίπρας: «Το μαξιλάρι των 37 δισ. ήταν αναγκαίο για να γίνει μια εξαιρετικά επιτυχής ρύθμιση του χρέους»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπάρχει χώρος για όλους»

Γ.Τσίπρας: «Το μαξιλάρι των 37 δισ. ήταν αναγκαίο για να γίνει μια εξαιρετικά επιτυχής ρύθμιση του χρέους»

Ως «αναγκαίο για να γίνει μια εξαιρετικά επιτυχής ρύθμιση του χρέους» χαρακτήρισε, την Τετάρτη (15/11) το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε το εξής: «Το μαξιλάρι ήταν αναγκαίο και αν γίνει μια εξαιρετικά επιτυχής ρύθμιση του χρέους, που μας έδωσε έναν καθαρό διάδρομο μέχρι το 2032. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο είναι ότι ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση που, για μια επόμενη κυβέρνηση, όχι για εμάς, αφήσαμε γεμάτα ταμεία. Και το τρίτο ότι προφανώς προηγήθηκε μια χρηστή διαχείριση και αυτό ισχύει στο ακέραιο».

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε: «Προφανώς και χρειαζόταν ένα μαξιλάρι για να γίνει η ρύθμιση και για ορισμένους άλλους λόγους. Μετά, δηλαδή, για να αντιμετωπιστούν κάποιες χρηματοοικονομικές ανάγκες, όπως λέγονται, και όλες οι χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα, εξασφάλισαν ένα τέτοιο μαξιλάρι. Για το ύψος γίνεται συζήτηση, για το ύψος του μαξιλαριού και για τα μεν 24,1 δισεκατομμύρια που απέχουν 13 δισεκατομμύρια από τα 37 δισεκατομμύρια, η γνώμη τότε των οργανισμών που ασχολούνταν μαζί μας – την τότε Τρόικα – ήταν ότι είναι απολύτως επαρκές. Για το δε σημερινό μαξιλάρι, αυτό που ακολούθησε ήταν 37 δισεκατομμύρια. Ο όρος που χρησιμοποιείται στην Ε.Ε. είναι ότι είναι όχι επαρκές, αλλά ευμέγεθες».

Όσο για το αν η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη, στρέφεται κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή του τέως επικεφαλής του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Καταρχάς, μην μπλέκουμε τον Αλέξη Τσίπρα σε καμία των περιπτώσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει ο ίδιος προσωπικά συγγνώμη για ό,τι αφορά σε ορισμένες πολιτικές που αφορούσαν στη μεσαία τάξη. Και αν μιλάμε για πολιτικές που αφορούν στη μεσαία τάξη, μάλλον σχετίζεται και το μαξιλάρι. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, υπερασπιζόμενος το μαξιλάρι, έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι υπάρχει διχογνωμία γύρω από το ύψος».

Τι είπε για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Για το αν είναι δρομολογημένο να φύγει η Έφη Αχτσιόγλου, με την ομάδα της από το κόμμα, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπάρχει χώρος για όλους». Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε το εξής: «Η μειοψηφία των συντρόφων που δυστυχώς αποχώρησαν, οι ίδιοι επέλεξαν και εγκλωβίστηκαν τελικά σε μια πορεία που ήταν το “τα τινάζουμε όλο στον αέρα”».

Σχετικά με το τι σημαίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως «δίνεται μεγάλύτερο πολιτικό βάρος» στο θέμα από τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ απ’ όσο χρειάζεται και πως δεν γνωρίζει τι συζήτησαν.

Μιλώντας για το Συνέδριο του κόμματος, ο Γιώργος Τσίπρα ςείπε πως αυτό θα γίνει κανονικά. «Το Συνέδριο θα γίνει κανονικά για να δούμε την ενότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το 2015, να σας θυμίσω, είχε φύγει ένα 30% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και αντίστοιχα κάτω μέχρι τη βάση. Τώρα είναι πολύ μικρότεροι αριθμοί, είναι κάτω από 15%».

Τέλος, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε πως είναι βέβαιος ότι και μέσα στους επόμενους μήνες, δημοσκοπικά θα φανεί μια ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Έχουν λήξει πια τα εσωκομματικά, δεν είναι αυτό που πλέον πρέπει να μας απασχολεί», εξήγησε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.