ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Γιατί αν δεν υπήρχε η ακρίβεια θα έπρεπε να εφευρεθεί: Η υποκρισία της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη προσπάθεια πάταξής της

Λόγω του Φ.Π.Α. και του ΕΦΚ η κυβέρνηση παράγει ξεκούραστα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει πραγματική οικονομία

Γιατί αν δεν υπήρχε η ακρίβεια θα έπρεπε να εφευρεθεί: Η υποκρισία της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη προσπάθεια πάταξής της

Σήμερα διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την ακρίβεια και πως αυτή μπορεί να παταχθεί, μόνο που ως αντικείμενο δεν υφίσταται πραγματικά καθώς με αυτήν επιτυγχάνει η κυβέρνηση πρωτογενή πλεονάσματα και υπέρογκα έσοδα.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τις μόνιμες πλέον υψηλές τιμές των καυσίμων.

Γιατί αν δεν υπήρχε η ακρίβεια θα έπρεπε να εφευρεθεί και η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι εργάζεται για την πάταξη της (και για να είμαστε ειλικρινείς μάλλον το ίδιο θα έκανε οποιαδήποτε κυβέρνηση).

Λόγω του Φ.Π.Α. και του ΕΦΚ η κυβέρνηση παράγει ξεκούραστα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει πραγματική οικονομία.

Διότι απλούστατα η ελληνική οικονομία δεν υφίσταται πραγματικά γιατί η χώρα δεν παράγει τίποτα ή σχεδόν τίποτα.

Το κύριο προϊόν της χώρας είναι η… κατανάλωση: Είτε η εσωτερική, καθώς όλοι οι πολίτες θα βάλουν βενζίνη ή diesel για να μετακινηθούν και όλοι θα αναγκαστούν να αγοράσουν τρόφιμα για να φάνε, είτε αυτή η κατανάλωση είναι εξωτερική, δηλαδή προέρχεται από τους τουρίστες οι οποίοι καταναλώνουν όταν κάνουν διακοπές στη χώρα μας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πρόκειται να μειωθεί ποτέ ο Φ.Π.Α. και ο ΕΦΚ, κάτι που άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αυτοί οι δύο έμμεσοι φόροι φέρνουν πολλά έσοδα στο κράτος και το κυριότερο είναι φόροι τους οποίους πληρώνουν άπαντες είτε θέλουν είτε δεν θέλουν.

Επίσης, οι δύο αυτή έμμεσοι φόροι έχουν μία άμεση αναλογική σχέση με την ακρίβεια.

Όσο πιο πολύ αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και των καυσίμων τόσο πιο πολύ αυξάνονται τα έσοδα που προκύπτουν από τους δύο αυτούς φόρους!

Η ακρίβεια είναι ανατροφοδοτούμενη. Προκαλεί νέες αυξήσεις και αφήνει πάντα ευχαριστημένος τους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ.

Γιατί ένας άνθρωπος μπορεί να σταματήσει να αγοράζει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει.

Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αποτελούν μία μόνιμη υποχρέωση της χώρας με βάση τα Μνημόνια που έχει υπογράψει για… 115 χρόνια.

Από τη στιγμή που η χώρα δεν διαθέτει μία μεγάλη παραγωγική βάση τα πλεονάσματα θα τα βγάζουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή είναι για το θεαθήναι και ουδεμία πρακτική αξία έχει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.