Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του συνθέτη

Ένα ορθογραφικό λάθος, που προκάλεσε πολλά σχόλια στα social media, έκανε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση του κόμματος για τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο παγκόσμιας εμβέλειας έργο του συνθέτη, ωστόσο αναφέρεται σε «αθλητική άμυλα» [υδατάνθρακας] και όχι σε «άμιλλα» [συναγωνισμός για την πρώτη θέση], όπως θα έπρεπε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του συνθέτη:

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας παγκόσμιος Έλληνας, που στη μουσική του αποτυπώθηκε η αδελφοσύνη των λαών και η φυσική αγωνία της ανθρωπότητας για την κατάκτηση της συμπαντικής γνώσης.

Η ιδιοφυής έμπνευσή του για το soundtrack της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς» έγινε το σύγχρονο συνώνυμο του Ολυμπισμού και της φιλίας των λαών. Κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια μουσική υπόκρουση που στο άκουσμά της να ενώνεται όλος ο πλανήτης κάτω από την ιδέα της αθλητικής άμυλας.

Συνέδεσε το όνομά του με την εξερεύνηση του διαστημικού χώρου από τον άνθρωπο. Το έργο του Μυθωδία, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αποτέλεσε την επιλογή της NASA για την αποστολή της «2001 Οδύσσεια στον Άρη». Έτσι, κατάφερε κάτι εντελώς σπάνιο: η τέχνη του έγινε συνώνυμο της επιστήμης.

Για εμάς τους Έλληνες οι δύο εργασίες του, «Ραψωδίες» και «Ωδές», επάνω στη βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι αντίστοιχα, με την εξέχουσα ερμηνεία της φίλης του Ειρήνης Παππά, μάς άνοιξαν νέους δρόμους ανάγνωσης της ελληνικής παράδοσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι βέβαιο ότι η ανθρωπότητα θα αναφέρεται στο έργο του και θα τον ευγνωμονεί για πάντα.