Εμμονή Κ.Μητσοτάκη για ανεμογεννήτριες στη συζήτηση για τις φωτιές στα δάση: «Θα βάλουμε ακόμη περισσότερες»!

Εμμονή Κ.Μητσοτάκη για ανεμογεννήτριες στη συζήτηση για τις φωτιές στα δάση: «Θα βάλουμε ακόμη περισσότερες»!

Με ανεμογεννήτριες θέλει να «σπείρει» όλη την ηπειρωτική χώρα, αλλάζοντας μια για πάντα το φυσικό περιβάλλον όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως άφησε να εννοηθεί κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή για τις δασικές… πυρκαγιές!

Έτσι μετά την εξαγγελία του για κατάργηση των Δασαρχείων ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την εγκατάσταση όλων και περισσότερων ανεμογεννητριών, σχεδόν παντού με μόνη εξαίρεση κάποιες περιοχές Natura!

Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Επειδή αυθαίρετα και χωρίς καμία μελέτη ή άλλο σχεδιασμό ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι η καταχρεωμένη και παραπαίουσα οικονομικά Ελλάδα θα πρέπει να καταργήσει στρατηγικές ενεργειακές υποδομές, όπως του λιγνίτη και να ηγηθεί παγκόσμια στην προσπάθεια για την επιβράδυνση υποτίθεται της κλιματικής «κρίσης»!

Αμετακίνητος και με χαρακτηριστική εμμονή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στο θέμα τοποθέτησης περισσότερων ανεμογεννητριών στην ξηρά, έχοντας προχωρήσει ήδη στην χωρίς μέτρο και χωρίς καμία εναλλακτική λύση απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Όλα αυτά ειπώθηκαν στην δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή στην συζήτηση για τις φωτιές στα δάση!

«Πρέπει να πετύχουμε 7 χιλ. μεγκαβάτ από ανεμογεννήτριες και το ερώτημα είναι που θα μπουν.

Δεν μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ή που θα διαταράξουν το κλίμα της περιοχής. Υπάρχουν όμως περιοχές που δέχονται ανεμογεννήτριες. Ομως είναι αδύνατο να μιλάμε ότι θα πετύχουμε στόχους με ανεμογεννήτριες μόνο στην θάλασσα. Φυσικά θα τοποθετηθούν και εκεί γι’ αυτό και αναζητούμε τα σημεία για πλωτές ανεμογεννήτριες μιας και έχουμε μεγάλα βάθη.»

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε ακόμη περισσότερα μέρη στην ξηρά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Βεβαίως και έγιναν λάθη και στην Εύβοια με σημαντικότερο ότι αναγκαστήκαμε να πάρουμε πίσω εναέρια μέσα για την φωτιά της Αττικής. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να αφήνετε υπονοούμενα ότι κάποιοι ήθελαν να κάψουν την Εύβοια. Για ποιο λόγο; Για να βάλουμε ανεμογεννήτριες;» για να συνεχίσει λέγοντας:

«Το ερώτημα που τίθεται είναι που και με ποιους κανόνες θα μπουν ανεμογεννήτριες. Ανεμογεννήτριες δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε παντού, αλλά είναι αδύνατον να λέμε πως θα δρομολογήσουμε τους στόχους μας μόνο με ανεμογεννήτριες στην θάλασσα.

Ναι θα χρειαστούμε και off shore ανεμογεννήτριες, αλλά είναι αδύνατο να συζητάμε σήμερα ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας(σ.σ. τους αυθαίρετους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση) με ανεμογεννήτριες μόνο στη θάλασσα.

Άρα ναι στο μέλλον θα χρειαστούμε παράκτιες ανεμογεννήτριες αλλά προφανώς θα χρειαστούμε πολύ περισσότερες ανεμογεννήτριες στην ξηρά»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.