ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Όχι» από Θ.Πλεύρη: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν επιστρέφουν από 1η Απριλίου» – Εκθέτει την Μ.Γκάγκα

Διαψεύδει τις πληροφορίες περί σκέψης της κυβέρνησης για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

«Όχι» από Θ.Πλεύρη: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν επιστρέφουν από 1η Απριλίου» – Εκθέτει την Μ.Γκάγκα

Κάθετος ήταν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με το σενάριο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα πόστα τους.

«Η δική μου εισήγηση είναι να μην μπορούν παραμείνουν στο ΕΣΥ, σε κάθε περίπτωση 1η Απριλίου δεν επιστρέφουν. Οσο διαρκεί η πανδημία θα βρίσκονται και αυτοί εκτός ΕΣΥ», είπε ο Θ.Πλεύρης, «αδειάζοντας» την Μ.Γκάγκα, η οποία ως γιατρός επιβεβαίωσε ότι επί της ουσίας υπάρχει κανένας λόγος να παραμένουν εκτός οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Να θυμίσουμε ότι οι υγειονομικοί βρίσκονται από τη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου και πραγματοποιούν διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αίτημα των υγειονομικών σε αναστολή είναι να τους πάρει πίσω η κυβέρνηση με δύο rapid test την εβδομάδα.

Την επιστροφή των υγειονομικών την ζήτησε επίσημα και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ανδρέα Ξανθό να τονίζει τα εξής: «Καλούμε το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλογιστούν, έστω την ύστατη ώρα, την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν – με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας – την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι υγειονομικοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω, ενώ από πλευράς της κυβέρνησης παρά τις απειλές του Θ.Πλεύρη δύσκολα θα προχωρήσουν σε απολύσεις. Το ερώτημα παραμένει πότε τελικά θα επιστρέψουν οι υγειονομικοί στα πόστα τους.

«Χαλάρωση» μέτρων σε ανεμβολίαστους

Αναφορικά με την «χαλάρωση» μέτρων στους ανεμβολίαστους και συγκεκριμένα την άρση των απαγορεύσεων στην εστίαση και στην διασκέδαση για τους ανεμβολίαστους ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γ.Οικονόμου δεν απέκλεισε να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις στο μέλλον, παρόλα αυτά υποστήριξε ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν θέλει να σταματήσει τον διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.