ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλ.Τσίπρας: «Λυσσαλέα η προσπάθεια του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος να τυλίξει τη χώρα στο σκοτάδι»

Αλ.Τσίπρας: «Λυσσαλέα η προσπάθεια του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος να τυλίξει τη χώρα στο σκοτάδι»

«Από την πρώτη ημέρα της θητείας σας ως πρόεδρος της ΝΔ ζητήσατε εκλογές κι ας είχαν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τις προηγούμενες εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρακολουθούμε την λυσσαλέα προσπάθεια του αποτυχημέου πολιτικού συστήματος και των μιντιακών συμμάχων του να τυλίξουν την χώρα στο σκοτάδι, είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε γενικώς σε συμφέροντα που «θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση».

«Και ξέρετε γιατί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση; Γιατί δεν τους κάνει τα χατήρια» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία δεν βρίσκεται απλώς σε φάση σταθεροποίησης αλλά σε φάση ανάκαμψης και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι το 2017 η ανάπτυξη θα είναι υψηλή και θα προσεγγίσει το 3%.

«Θα μείνετε για πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά όργανα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το χειροκρότησαν.

«Κοίτα ποιος μιλάει! Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που σε κάθε διακύβευμα ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν είμαστε το ίδιο κ. Μητσοτάκη. Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά και να πούμε την αλήθεια.Πώς το λέτε κ.Μητσοτάκη; Συμφωνία αλήθειας; Ε, σήμερα λοιπόν θα πούμε την αλήθεια» είπε ο πρωθυπουργός.

Εκανε λόγο για προσπάθεια της αντιπολίτευσης «να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

«Και αυτό είναι ύβρις και μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις» τόνισε ο κ. Τσίπρας

«Να δούμε ποιο είναι το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής που κρατάει εγκλωβισμένο τον τόπο» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «27 χρόνια ασύδοτης λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και εμείς ερχόμαστε σήμερα και βάζουμε τέλος σε αυτό το τοπίο».

«Αλήθεια, τι νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Υπονομεύσατε εσείς προσωπικά τον διαγωνισμό» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Και συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας: «Για τον ίδιο λόγο που σαμποτάρατε κάθε προσπάθεια που γίνεται εδώ γιατί δεν θέλατε και δεν θέλετε να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό σύστημα στη χώρα για πρώτη φορά καλούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο και στον ελληνικό λαό».

«Δεν έχει ξααγίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός» βαυκαλίστηκε ο κ. Τσίπρας.

«Έχετε απειλήσει υπουργούς με ειδικά δικαστήρια» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την υπόθεση Καλογρίτσα τόνισε: «Πώς συμπεριφερθήκαμε εμείς στον δικό μας καναλάρχη; Όταν δεν είχε να πληρώσει έφυγε από τον διαγωνισμό το επόμενο δευτερόλεπτο. Αυτή ήταν η δική μας διαπλοκή».

«Εδώ τηρείται ο νόμος» είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες δέχθηκαν να παραμείνουν στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μέχρι να τελειώσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.  

«Τώρα το νταβατζηλίκι τελείωσε πραγματικά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η προ ημερησίας συζήτηση

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον, με την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναμένεται έντονη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συζήτηση -που ξεκίνησε περίπου στις 15:10 ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 14:30- πραγματοποιείται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός-, διεξάγεται σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης που έχει διαμορφωθεί όλες τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.