ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Δ. Τζανακόπουλος: «Bήμα για συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου το αυριανό Εurogroup»

Δ. Τζανακόπουλος: «Bήμα για συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου το αυριανό Εurogroup»

Την εκτίμηση πως το αυριανό Εurogroup «θα αποτυπώσει μια κατ’ αρχήν πορεία προς συμφωνία» μέχρι το τέλος του χρόνου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης μέσα στο Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «το αυριανό Εurogroup είναι ορόσημο γιατί εκεί θα μπουν οι βασικές γραμμές της συνολικής αυτής συμφωνίας και υπάρχει η πιθανότητα για ακόμα ένα Εurogroup για να μπει η σφραγίδα».

Μιλώντας για τα μέτρα που ζητάει το Ταμείο, είπε πως «το ΔΝΤ επαναλαμβάνει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα μιλάει για το 2019. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε αποδεκτά όσα ζητάει για τα μέτρα και τα εργασιακά».

Και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία  ήταν πρόθυμοι να τα δεχτούν», καθώς όπως ανέφερε «πολιτεύτηκε με τέτοιο τρόπο που άνοιξε την όρεξη του ΔΝΤ».

«Ο Σόιμπλε μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις Σόιμπλε, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους. Μπορούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταλήξουμε σε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που μπορούν να τραβήξουν πιθανά προς τα κάτω και τα πλεονάσματα», σημείωσε. Και εκτίμησε ότι «η Ευρώπη δεν θα μείνει αμέτοχη. Δεν προεξοφλώ τίποτα, αλλά το κλίμα είναι τέτοιο που έχει τις προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.