ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Σ.Κοντονής απαντάει στον Κ.Μητσοτάκη για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης

Ο Σ.Κοντονής απαντάει στον Κ.Μητσοτάκη για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης

Ο Σταύρος Κοντονής απαντάει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω ανακοίνωσης του για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο κ. Κοντονής, σε εκτενή ανακοίνωσή του, αναφέρεται στο νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και σε νομοθετήματα που θα περάσουν από τη διαδικασία ψήφισης στην Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής κατ’ αρχάς, αναφέρει: «Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακάλυψε ξαφνικά χθες ότι καθυστερεί η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και πως οι πολίτες υποβάλλονται σε ταλαιπωρία. Προφανώς δεν ανήκει στο κόμμα που επί δεκαετίες αδιαφορούσε με τρόπο προκλητικό για τα προβλήματα που όψιμα ανακαλύπτει. Εγκαλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έλυσε σε δύο χρόνια, ζητήματα που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και είχαν αφήσει να λιμνάζουν για 40 χρόνια» και προσθέτει:

«Ξεχνά όμως ότι η απλοποίηση διαδικασιών και η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αποτελούν πολιτική που το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Κυβέρνηση έχουν ήδη δρομολογήσει και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, η ηλεκτρονική οργάνωση των Διοικητικών Δικαστηρίων που έχει ήδη ολοκληρωθεί και η υλοποίησή της στα Ποινικά και τα Πολιτικά δικαστήρια (ΟΣΔΥΔΔ και ΟΣΔΥΠΠ), η σύντμηση της διαδικασίας πτώχευσης, είναι ορισμένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, ενώ περαιτέρω, τη διαδικασία επιτάχυνσης θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, ο θεσμός δικαστικής διαμεσολάβησης, ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Διοικητικής Δικονομίας που θα ψηφιστούν σύντομα, όπως επίσης και οι νέες ρυθμίσεις για τα συναινετικά διαζύγια».

Επιπλέον, συνεχίζει ο κ. Κοντονής, «θα υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα της διεξαγωγής των διοικητικών δικών στις μεταβατικές έδρες με τηλεδιάσκεψη» και καταλήγει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Απετράπη η αποστελέχωση των δικαστηρίων της χώρας και καλύπτονται όλες οι κενές οργανικές θέσεις, με την ολοκλήρωση διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται περί προσλήψεων και όχι απολύσεων που ετοίμαζε ο κ. Μητσοτάκης…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.