ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανασχηματισμός μετά το Πάσχα: Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και αναγκάζει τον πρωθυπουργό να κάνει ριζικές αλλαγές

Ανασχηματισμός μετά το Πάσχα: Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και αναγκάζει τον πρωθυπουργό να κάνει ριζικές αλλαγές

H περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση έχει παρέλθει προ πολλού και πλέον αυτή κρίνεται για το έργο που γίνεται ή δεν γίνεται και έτσι αξιολογούνται όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί καθώς μέχρι το Πάσχα αναμένεται να γίνει ο πρώτος ανασχηματισμός.

Αυτό βέβαια δείχνει πως η εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση ότι «όλα μπαίνουν σε τάξη» δεν ισχύει.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη να έχει αυταπάτες. Τα προβλήματα παραμένουν ίδια όπως ήταν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στην παράνομη μετανάστευση δείχνουν πως χειροτέρεψαν.

Σε ότι αφορά την οικονομία, αυτή απλώς «σέρνεται». Καλές οι ψυχολογικές «ενέσεις» αλλά επί του πρακτέου χωρίς επενδύσεις και δημόσια έργα (που καθυστερούν πάρα πολύ) δεν γίνεται τίποτα.

Δεν δείχνει και να προχωράει κάτι στο ζήτημα των μελλοντικών γεωτρήσεων, κάτι που πραγματικά θα μπορούσε να πάει την χώρα μπροστά.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των υπουργών και μετά ο Κ.Μητσοτάκης θα αποφασίσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Αυτή την εβδομάδα οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και Εσωτερικών θα του παρουσιάσουν τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα καθώς χρησιμοποιεί το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ αν και ο ίδιος κρατάει προσωπικές σημειώσεις για το έργο του κάθε υπουργείου.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί τα υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη.

Έχει συζητηθεί αναλυτικά η πορεία υλοποίησης των στόχων που είχαν τεθεί κατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και τέθηκαν οι στόχοι για την επόμενη περίοδο.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επανασυστήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όταν διαπίστωσε το λάθος της κατάργηση του δείχνει πως θα επέλθουν κι άλλες αλλαγές καθώς η κυβέρνηση δεν «περπατάει» με βάση τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην αρχή της θητείας της.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει δομικός ανασχηματισμός και ότι θα γίνει περίπου το Πάσχα πάντως πριν από το καλοκαίρι, ενώ αξιολογούνται οι πιο «κινητικοί» βουλευτές για να κριθεί ποιοι από αυτούς μπορούν να εισέλθουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε πως έχει προαναγγείλει την συμμετοχή περισσότερων γυναικών, πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.