ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελληνική ιθαγένεια… με ένα μόνο «κλικ»: Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Ελληνική ιθαγένεια… με ένα μόνο «κλικ»: Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Ψηφιοποιούνται και απλουστεύονται οι διαδικασίες για να πάρει κάποιος αλλοδαπός ελληνική ιθαγένεια, καθώς πλέον αυτό θα μπορεί να το κάνει χωρίς τη φυσική του παρουσία.

Μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών υπέγραψαν οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, και Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών συνεργάζονται για τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την ελληνική ιθαγένεια, με στόχο τον ψηφιακό και διοικητικό μετασχηματισμό της χώρας.

Κοινός στόχος είναι οι υπηρεσίες που αφορούν την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, να παρέχονται κατά το μέτρο του εφικτού ηλεκτρονικά και με απλό τρόπο, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα συναρμόδια υπουργεία, η απλούστευση και ψηφιοποίηση διαδικασιών, θα συνδράμει ουσιαστικά στη διαφάνεια και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών, στη μείωση του διοικητικού φόρτου και στην εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και κόστους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έργο της ομάδας εργασίας που συστήνεται με το μνημόνιο συνεργασίας, θα είναι, μεταξύ άλλων, η ταχεία και αποτελεσματική εξέλιξη των καθορισμένων δράσεων, η ανάδειξη κατάλληλων πληροφοριακών εφαρμογών για την υλοποίησή τους, αλλά και η ανάδειξη επιπλέον έργων ωρίμασης, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση των προς υλοποίηση διαδικασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.