ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Πέτσας για κακοκαιρία: «Και οι δήμοι και η περιφέρεια έκαναν καλή δουλειά» (βίντεο)

Σ.Πέτσας για κακοκαιρία: «Και οι δήμοι και η περιφέρεια έκαναν καλή δουλειά» (βίντεο)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε σε ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την διαχείριση της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Η «Μήδεια» επελαύνει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Την δική του «αυτοψία» έκανε όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας στη βορειοανατολική Αττική και όπως σημείωσε: «δεν υπήρχαν κλειστοί δρόμοι. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η Εθνική Οδός και η ηλεκτροδότηση σε βόρειες γειτονιές σε δήμους όπως ο Διόνυσος, ο Αγ. Στέφανος, η Δροσιά το οποίο είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την πτώση των δέντρων».

«Και οι δήμοι και η περιφέρεια έκαναν καλή δουλειά. Ο παραχωρησιούχος έκανε ότι μπορούσε αλλά φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον όγκο του χιονιού σε τρία σημεία. Στη Μαλακάσα, στο Μαρτίνο και τη Μηλίκη. Γι αυτό αποφασίστηκε το προληπτικό κλείσιμο του δρόμου, ώστε να μην έχουμε εγκλωβισμούς μέσα στην εθνική οδό… Το κομμάτι των δρόμων κοντά στους κόμβους, το βασικό πρόβλημα ήταν ότι είχαμε μποτιλιαρίσματα.», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της εθνικής οδού στη γέφυρα Καλυφτάκη, τόνισε πως: «Η εκτίμηση που έγινε από την τροχαία μαζί με τον παραχωρησιούχο ήταν αυτή. Ήταν προληπτικό το μέτρο. Πολλές νταλίκες και βαρέα οχήματα εξακολουθούσαν να ανεβαίνουν την εθνική οδό. Γι αυτό έγινε η ανάσχεση νωρίς, για να μπορούν να κάνουν αναστροφή.»

Ενώ υπογράμμισε ότι σε περιοχές όπως η Δροσιά, ο Διόνυσος, μέχρι και τον Ωρωπό, τις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

«Αυτός είναι ο αρχικός προγραμματισμός ο οποίος επικαιροποιείται συνεχώς. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουνε έντονη χιονόπτωση μετά τις 7-8 το βράδυ. Αν χρειαστεί να πάει πιο αργά τη νύχτα η απαγόρευση θα το κάνουμε, αλλά θα προτιμήσουμε να σταματήσουμε τον κόσμο ασφαλή παρά να είναι εγκλωβισμένος στην εθνική.», ανέφερε σχετικά με το κλείσιμο της Εθνικής οδού από τις 19:00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ζημιά στα νησιά των Σποράδων έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.