ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταγγελίες-σοκ: Μεταφέρουν γιατρούς σε εμβολιαστικά κέντρα! – Καθυστερήσεις στη στελέχωση των ΜΕΘ

Καταγγελίες-σοκ: Μεταφέρουν γιατρούς σε εμβολιαστικά κέντρα! – Καθυστερήσεις στη στελέχωση των ΜΕΘ

Καταγγελίες σοκ από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η οποία επιβεβαιώνει τα όσα τονίζει το pronews.gr περί μονοθεματικού ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά θυσιάσει όλες τις άλλες ασθένειες στο «βωμό» του Covid-19, καθώς οι περισσότεροι γιατροί πλέον ασχολούνται με τα περιστατικά του κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς και όχι με όλα τα υπόλοιπα νοσήματα.

Αυτό επιβεβαιώνεται η ΟΕΝΓΕ η οποία προχωράει σε δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες), τόσο για τη στελέχωση των ΜΕΘ όσο και για τις μετακινήσεις γιατρών σε εμβολιαστικά κέντρα.

Καταγγελίες που έρχονται την ώρα που τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς μη-Covid-19 με την κυβέρνηση ουσιαστικά να αδιαφορεί πλήρως γι’ αυτό, αντιθέτως προβάλει προς τα έξω μία εικόνα επιτυχίας με πολλούς εμβολιασμούς.

«Παρά τις σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις, παρατηρούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στη στελέχωση των ΜΕΘ με μόνιμο ιατρικό προσωπικό», τονίζει η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Νοσοκομεία Αττικόν, Θριάσιο και Ασκληπιείο, όπου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, καθυστερεί ο διορισμός νέων μόνιμων επιμελητών με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, παρότι οι σχετικές διαδικασίες (στο συμβούλιο επιλογής) έχουν ολοκληρωθεί από την 2η ΥΠΕ εδώ και πολλές εβδομάδες.

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση έχει ως παράπλευρη συνέπεια να παραμένουν αποδυναμωμένες από ιατρικό προσωπικό και ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων (π.χ. η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Νίκαιας, από την οποία παραμένουν αποσπασμένοι προς τα παραπάνω αναφερόμενα νοσοκομεία πέντε επιμελητές ΜΕΘ).

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των επιμελητών ΜΕΘ για τους οποίους οι διαδικασίες επιλογής έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση έχουν διοικητικές και ποινικές ευθύνες.
  • Να στελεχωθούν και όλες οι άλλες κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ με πρόσληψη μόνιμων επιμελητών».

Eντολές αναγκαστικής μετακίνησης

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ αναφέρεται στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, η οποία μέσα στις ημέρες του Πάσχα έστειλε εντολές αναγκαστικής μετακίνησης σε γιατρούς Κέντρων Υγείας, προς το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου, το οποίο δεν διοικείται από το υπουργείο Υγείας αλλά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για το τι θα γίνει με το ιατρικό έργο αυτών των γιατρών στα Κέντρα Υγείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι στα όρια συνταξιοδότησης και μέλη ευπαθών ομάδων», επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μετακινήσεις ισχύουν από τις 05/05/2021, ενώ στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν πολλά κλεισμένα ραντεβού ασθενών και για τις επόμενες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.