ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Δείτε πώς οι διακινητές σκίζουν βάρκες θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

«Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό από τη σημερινή επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού 26 ατόμων στη Μυτιλήνη»

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Δείτε πώς οι διακινητές σκίζουν βάρκες θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δημοσίευσε βίντεο από το Λιμενικό Σώμα, στο οποίο φαίνεται η στιγμή διάσωσης παράνομων μεταναστών στα ανοικτά της Μυτιλήνης, ενώ το φουσκωτό που τους μετέφερε έχει γίνει κομμάτια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε ανάρτησή του στο twitter με αφορμή τη διάσωση 26 παράνομων μεταναστών ανοικτά της Μυτιλήνης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δείτε εδώ τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο τα κυκλώματα των διακινητών σκίζουν τις βάρκες θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Συνελήφθησαν 5 διακινητές.

»Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό από τη σημερινή επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού 26 ατόμων στη Μυτιλήνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη πέντε (05) εξ’ αυτών ηλικίας 23, 22, 23, 21 και 23 προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη περιπολικού παράκτιου σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή νότια ”ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.), στα πλαίσια περιπολίας επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων εντόπισε πνευστή λέμβο, η οποία βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στη θέα του Π.Π.Λ.Σ. οι ανωτέρω πέντε (05) αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβο, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα. Άμεσα το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και συνελήφθησαν οι πέντε (05) αλλοδαποί για παράβαση του άρθρου 277 (πρόκληση ναυαγίου), άρθρου 306 (έκθεση σε κίνδυνο), του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του άρθρου 27 παρ. 1 Ν. 2321/95 (δίκαιο της θάλασσας), ενώ ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.