ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μητσοτάκης: Θα «κηρύξει» ξανά τον πόλεμο στην Ρωσία; – Τι θα πει από του βήματος του ΟΗΕ

Θα αναφερθεί και στην «πράσινη» ενεργεία

Μητσοτάκης: Θα «κηρύξει» ξανά τον πόλεμο στην Ρωσία; – Τι θα πει από του βήματος του ΟΗΕ

Μεγάλο μέρος της δεκαπεντάλεπτης ομιλίας του θα αφιερώσει στην Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε (21:30) στον ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει ότι είναι κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αναθεωρητική ατζέντα της Άγκυρας στην κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής που υιοθετεί και στον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ θα αφήσει όμως και περιθώρια διαλόγου λέγοντας ότι ο πλαίσιο είναι το Διεθνές Δίκαιο και θα καλέσει την Τουρκία σε συνεννόηση στη βάση αυτή.

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν θα λείπει  το λαθρομεταναστευτικό  και τα ψέματα της Τουρκίας. Θα στείλει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορά της με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Φυσικά, θα κάνει αναφορά στο Κυπριακό και θα ξεκαθαρίσει για ακόμα μια φορά ότι η λύση δύο κρατών δεν είναι αποδεκτή.

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα περιέχει και αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία όπου θα μιλήσει για κομβική στιγμή για τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ και τον αγώνα δημοκρατιών έναντι αυταρχικών καθεστώτων.

Όσο για τις συνέπειες του πολέμου με την ενεργειακή κρίση που έχει προκληθεί από τις δυτικές κυρώσεις στην Ρωσία  ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει έναν δύσκολο χειμώνα και στην ανάγκη στήριξης των πολιτών.

Τέλος -και για να μην ξεχνιόμαστε- θα στείλει «μήνυμα» για την κλιματική αλλαγή και θα επισημάνει το επείγον της στροφής στην πράσινη μετάβαση, δηλαδή ανεμογεννήτριες παντού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.