ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν την παραίτηση του Α.Τσίπρα – «Αποχωρεί μετά την κατρακύλα στις εκλογές»

Ορισμένα δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε διατελέσει πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη

Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν την παραίτηση του Α.Τσίπρα – «Αποχωρεί μετά την κατρακύλα στις εκλογές»

Τα διεθνή ΜΜΕ έχει απασχολήσει η είδηση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι η αποχώρησή του έρχεται μετά την συντριπτική ήττα του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ορισμένα δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε διατελέσει πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Bloomberg

O πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του είχε εξοργίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του κόμματός του.

Ο Τσίπρας, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (21 Μαΐου).

«Αποφάσισα να προχωρήσω στην εκλογή νέας ηγεσίας κινώντας άμεσα τις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», όπως δήλωσε .

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια που ξεκίνησαν το 2010 εγκαινιάζοντας μια περίοδο αυστηρής λιτότητας.

Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Reuters

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, όπως μεταδίδει το Reuters.

Associated Press

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«O ηγέτης του αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής», αναφέρει το πρακτορείο «Associated Press».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.