ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ποια είναι η σημασία του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη: ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ κάνουν «πρόβα» για ενιαίο κόμμα

Το προανήγγειλε ανεπίσημα προχθές ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Σπίρτζης.

Ποια είναι η σημασία του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη: ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ κάνουν «πρόβα» για ενιαίο κόμμα

Στο Μαξίμου θεωρούν πως θα κερδηθούν 10 ή 11 περιφέρειες αλλά αυτό που έχει σημασία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η «πρόβα» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για κοινή κάθοδο σε μελλοντικές εκλογές, όπως κάνουν ανεπίσημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μία «πρόβα» την οποία προανήγγειλε προχθές ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Σπίρτζης.

Το αν θα χαθούν δύο ή τρεις περιφέρειες εξαρτάται από το αν θα εκλεγεί ο Κ.Αγοραστός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι δύο περιφέρειες που θεωρούν ότι θα χάσουν σίγουρα, είναι των Ιόνιων Νήσων και της Δυτικής Μακεδονίας.

Για να εξασφαλίσουν πως όλα θα πάνε καλά την Κυριακή που έρχεται έχουν κινητοποιηθεί 100 βουλευτές και υπουργοί ενώ ο ίδιος ο  πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στην Τρίπολη ενώ την Παρασκευή θα κλείσει τις περιοδείες με την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη για να κλειδώσει την επανεκλογή του Χρήστου Μέτιου πηγαίνοντας στην Αλεξανδρούπολη και αργότερα θα πάει στην Θεσσαλία όπου θα επισκεφτεί την Λάρισα προκειμένου να στηρίξει τον Κώστα Αγοραστό.

Η Θεσσαλία είναι η μόνη περιφέρεια που διεκδικείται από κεντροαριστερό υποψήφιο (Κουρέτας) ενώ οι άλλες δύο διεκδικούνται από πρόσωπα προερχόμενα από την Κεντροδεξιά.

Στην Πειραιώς πιστεύουν πως θα κερδηθούν η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία (εκτιμούν πως η στήριξη Μπέου στον Κ.Αγοραστό έδωσε το μήνυμα στους ψηφοφόρους του Βόλου), η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, ακόμα κι αν κάποιες από αυτές κρίνονται αμφίρροπες.

Σε ό,τι αφορά την Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά θεωρούν ως δεδομένο ότι θα χαθούν αλλά θα υποστηρίξουν πως κερδήθηκαν έτσι κι αλλιώς από δικά της στελέχη νυν και πρώην.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα με μία πρώτη ανάγνωση δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό και στην αυτοδιοίκηση.

Όμως μία δεύτερη ανάγνωση δείχνει πως το βασικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκ των έσω και η διαφαινόμενη μελλοντική ενοποίηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο πρώτα στις ευρωεκλογές και εν συνεχεία στις εθνικές εκλογές.

Πολλοί μπορεί να μην το κατάλαβαν αλλά το πείραμα αυτό ξεκίνησε ήδη στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα για την διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων.

Το πείραμα αυτό θα προεκταθεί και στον δήμο Θεσσαλονίκης όπου ο Στέλιος Αγγελούδης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και που στηρίζεται και από στελέχη της ΝΔ (έστω κρυφίως) έχει την δυναμική να συγκεντρώσει ψήφους από όλους τους χώρους.

Ο Κώστας Ζέρβας σαν επιλογή δεν είναι αρεστή στο σύνολο της ΝΔ.

Με λίγα λόγια ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλη πολιτική σημασία γιατί θα είναι τα πρώτα μηνύματα των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς για το αν θέλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να πορευτούν μαζί από δω και στο εξής στο μέλλον και να αμφισβητήσουν έτσι την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια τα εγχειρήματα αυτά συνήθως χαλάνε πάντα σε μία παράμετρο: Ποιος θα κάνει «κουμάντο» στο νέο «μαγαζί»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.