ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οργανωμένες παραλίες Αττικής: Νο fun-Νo money!

Οργανωμένες παραλίες Αττικής: Νο fun-Νo money!

Το πρώτο καυτό Σαββατοκύριακο του έτους ήρθε νωρίτερα από κάθε χρονιά φέτος και οι παραλίες έκαναν “πρεμιέρα” προσαρμοσμένες στη νέα (αντι) κανονικότητα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά για την προστασία των λουομένων για όσους επέλεξαν να περάσουν το Σάββατό τους σε μια κοντινή παραλία αλλά τι γίνεται και με τα έσοδα;

Στην παραλία Αλίμου που μετά τα νέα μέτρα θα μπορεί να δεχτεί περίπου 2.800 άτομα, ο κόσμος που πήγε ήταν μόλις 1.100 άτομα, ενώ οι πωλήσεις σε σάντουιτς, μόλις τα… 60 κομμάτια!

Και ανάλογη οικονομικά εικόνα υπάρχει και σε άλλες οργανωμένες παραλίες ενώ την ίδια στιγμή με όλα αυτά τα μέτρα περιορισμού που καλείται να λάβει ένας επιχειρηματίας σημαίνει ότι το κόστος απλά είναι απαγορευτικό για τον κόσμο.

Φαίνεται ο κόσμος δεν έχει χρήματα να δαπανήσει αλλά και δεν είναι διατεθειμένος να διασκεδάσει, όντας στην… γυάλα γιατί δεν αποδέχεται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι πολίτες δεν θέλουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μία χώρα που οι έμποροι του κορωνοϊού κάνουν κουμάντο και καθορίζουν την ζωή του.

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.