ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκάνδαλο Δ.Λιγνάδη: Εντολή Κ.Μητσοτάκη για «εξαφάνιση» της Λ.Μενδώνη;

Σκάνδαλο Δ.Λιγνάδη: Εντολή Κ.Μητσοτάκη για «εξαφάνιση» της Λ.Μενδώνη;

Το σκάνδαλο παιδοφιλίας του Δημήτρη Λιγνάδη έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, η οποία έχει ως κεντρικό στόχο να μην αποδοθούν ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου επιδιώκουν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» της κοινής γνώμης μετά τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο απομονωμένος από το σύνολο της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές στη Βουλή.

Φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του συσκοτίζει το πρόβλημα της κακοποίησης» δεν δίστασε να ισχυριστεί η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη στα Παραπολιτικά επιμένοντας στo ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν αποκήρυξε τον Παύλο Πολάκη και άλλους βουλευτές του που συμμετείχαν τις τελευταίες μέρες στην εκστρατεία λάσπης της δημόσιας ζωής».

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας για «ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη», ενώ σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός παρουσίασε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και επ’ αυτού ο κ. Τσίπρας δεν κατέθεσε καμία πρόταση και αυτό είναι φυσικά κάτι που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να το αξιολογήσουν».

Σιγή ιχθύος ωστόσο επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, που καταγγέλλει την «προσβλητική συμπεριφορά» του πρωθυπουργού όταν υποστήριζε ότι «κάποιοι καλλιτέχνες που λένε σήμερα ότι γνώριζαν συγκάλυπταν με την ομερτά του επαγγέλματος» αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

Αντίθετα, με αοριστολογίες επιχείρησε ο Μάκης Βορίδης να υπερασπιστεί τις αντιφατικές πρωθυπουργικές αναφορές. Ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι «ξεκίνησε μια διαδικασία στην οποία υπήρξε πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδοθούν ευθύνες στην κ. Μενδώνη για την επιλογή Λιγνάδη. Αυτός ήταν ο στόχος και να ενοχοποιηθεί αφενός η κ. Μενδώνη, να οδηγηθεί στην παραίτησή της και, αν δεν οδηγείτο στην παραίτησή της, να θεωρηθεί ότι υπάρχει κάλυψη από την πλευρά του πρωθυπουργού. Αυτό ήταν η προσπάθεια που ήθελε να κάνει η αντιπολίτευση. Η προσπάθεια αυτή κατά τη γνώμη μου χθες κατέπεσε στο κενό και απέτυχε πλήρως».

Προβληματισμός βουλευτών

Στους κόλπους της NΔ δεν λείπει ο προβληματισμός για τις βαθιές πληγές που αφήνουν οι χειρισμοί της υπόθεσης που αφορούν τις επώνυμες καταγγελίες για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού.

Βουλευτές της Ν.Δ. αναγνωρίζουν ότι έχουν μείνει αναπάντητα δύο βασικά ερωτήματα, που αφορούν τους λόγους κατάργησης της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας «με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να τώρα να απολογείται», αλλά και την «αδράνεια που επιδείχτηκε στην ειδοποίηση της Δικαιοσύνης από τη στιγμή που και ο πρωθυπουργός είπε ότι ζητήθηκε η παραίτηση του Λιγνάδη στις 6 Φεβρουαρίου».

Εξαφάνιση Μενδώνη μέχρι τις 24 Μαρτίου;

Κυβερνητικές πηγές επιχειρούν να υποβαθμίσουν την απουσία της Λίνας Μενδώνη από τα κυβερνητικά έδρανα. Όπως σημειώνουν, η επίσημη ατζέντα της κοινοβουλευτικής συζήτησης αφορούσε την «αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου» και τις «αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αιχμή την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας» και «όχι το έργο και τις δραστηριότητες του υπουργείου Πολιτισμού».

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να αποσυρθεί η Λίνα Μενδώνη από το προσκήνιο μέχρι την εκτόνωση της έντασης για τους τραγικούς χειρισμούς της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η υπουργός Πολιτισμού θα επανεμφανιστεί, δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, στην προγραμματισμένη εκδήλωση για τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης, στις 24 Μαρτίου, που εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι βέβαια πώς θα ασκεί τα καθήκοντα της από τη στιγμή που αποτελεί persona non grata στο καλλιτεχνικό στερέωμα…

68% Να παραιτηθεί η Μενδώνη

Ράπισμα για την κυβέρνηση αποτελούν τα ευρήματα της έρευνας της Prorata για λογαριασμό του Kontra. Επτά στους δέκα πολίτες (71%) δηλώνουν «όχι ιδιαίτερα / καθόλου ευχαριστημένοι» από τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Λιγνάδη. Το 38% δε εξ αυτών δηλώνουν «πιο κοντά στη Ν.Δ.». Επιπλέον το 68% των ερωτηθέντων εκφράζουν τη θέση ότι η Λίνα Μενδώνη έπρεπε να παραιτηθεί ή να την αποπέμψει ο πρωθυπουργός, ενώ το 66% θεωρούν ότι η διαχείριση της υπόθεσης «σίγουρα πλήττει ή μάλλον πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.