ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μύδροι από το ΒΒC κατά Κ.Μητσοτάκη και Κ.Αχ.Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών: «Ηταν κρατική δολοφονία» λέει ο πατέρας της Αναστασίας

Απορεί το βρετανικό δίκτυο πώς είναι ακόμα υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών - Μιλά για τις ευθύνες των «Ισχυρών οικογενειακών δικτύων που κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή»

Μύδροι από το ΒΒC κατά Κ.Μητσοτάκη και Κ.Αχ.Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών: «Ηταν κρατική δολοφονία» λέει ο πατέρας της Αναστασίας

Με ένα άρθρο-κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και τις οικογενειακές δυναστείες, που έκαναν τον μεν πρώτο πρωθυπουργό και τον Κ.Αχ.Καραμανλή υπουργό, κλείνει το BBC την προεκλογική κάλυψη των ελληνικών εκλογών.

Πρόκειται ίσως για την πιο ευθεία και στοχευμένη επίθεση στα πεπραγμένα νυν διακυβέρνησης από την σειρά των ρεπορτάζ (πάνω από 250 εναντίον της σε όλο τον ξένο Τύπο από το περασμένο καλοκαίρι όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών) που έχουν δημοσιευθεί στο εξωτερικό.

Κυριαρχεί στο άρθρο η επίσκεψη του απεσταλμένου του BBC Nick Beake ο οποίος ταξίδεψε στο Καστράκι Τρικάλων, πατρίδα της Αναστασίας, της Θώμης και της Χρύσας, 3 από τα 57 θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και μίλησε με τους οικείους τους οι οποίοι είπαν αυτό που όλοι πλέον γνωρίζουν: Ότι επρόκειτο περί δολοφονίας…

«Εμείς οι συγγενείς το αποκαλούμε κρατική δολοφονία των παιδιών μας και όλων των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό το τρένο», λέει ο πατέρας της Αναστασίας. «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να γίνει αυτό;», αναφέρει.

Και εν συνεχεία στο BBC γίνεται αναφορά στα «Ισχυρά οικογενειακά δίκτυα κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή»:

«Ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν κι ο ίδιος πρωθυπουργός, η αδερφή του ήταν υπουργός Εξωτερικών και ο ανιψιός του είναι ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων», γράφει το ΒΒC ενώ αναφέρεται και στην παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Aχ.Καραμανλή και στην δυναστεία Καραμανλή

«Αν και ο Καραμανλής αναγνωρίζεται μετά θάνατον πέρα από κομματικές γραμμές, ο Κώστας Καραμανλής, ξάδελφος ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού με το ίδιο επώνυμο, αντιμετωπίζει εθνική οργή.

Την επομένη του μοιραίου δυστυχήματος, ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών, παραδεχόμενος ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο για το οποίο ήταν υπεύθυνος δεν ήταν κατάλληλο. Ωστόσο, δημόσια δάκρυά του δεν τον εμπόδισαν από το να διεκδικήσει επανεκλογή του, γεγονός που έχει εξοργίσει πολλές από τις οικογένειες που θρηνούν», υπογραμμίζει.

Πρόκειται για εντυπωσιακό «κατηγορώ» σε προσωπικό βάση από το BBC κατά του Κ.Μητσοτάκη και του Κ.Αχ.Καραμανλή.

Mετά την γαλλική Monde, τους Financial Times, το γερμανικό δίκτυο RND (όλα αυτά μόνο την τελευταία εβδομάδα) έρχεται το BBC να αποδομήσει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει την αίσθηση ότι «Τελειώνει».

Όπως αναφέρει το άρθρο που εστιάζει στο έγκλημα των Τεμπών από όπου κατάγονταν τα τρία νεαρά κορίτσια που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα και κατέγραψε την οργή των συγγενών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

«Κάτω από την επιφάνεια της εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς της περιοχής βρίσκεται μια κοινότητα που κατακλύζεται από θλίψη. Κι αυτό γιατί τρία από τα πιο λαμπερά αστέρια τους, που θα έπρεπε να ψήφιζαν φέτος για πρώτη φορά, σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέρουν την τραγωδία ξανά και ξανά ως σύμπτωμα διαλυμένης κυβέρνησης και δυσλειτουργικού κράτους.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τις οικογένειες που έχασαν τη ζωή τους από το τρένο στα Τέμπη. Αλλά πάνω από όλα, είναι μια ιστορία προσωπικής απώλειας», διαπιστώνει ο δημοσιογράφος Nick Beake μιλώντας με τον πατέρα ενός από τα θύματα, της νεαρής Αναστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.