ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Β.Κικίλιας για τους απανθρακωμένους παράνομους αλλοδαπούς: «Παρά τα μηνύματα του 112 δεν έφυγαν από το δάσος»

Αναφέρθηκε και στις φωτιές σε Χαβάη και Καναδά

Β.Κικίλιας για τους απανθρακωμένους παράνομους αλλοδαπούς: «Παρά τα μηνύματα του 112 δεν έφυγαν από το δάσος»

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την τραγωδία με τους 18 νεκρούς παράνομους αλλοδαπούς που βρέθηκαν χθες, Τρίτη (22/8), στον Έβρο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ισχυρίστηκε ότι δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί και ότι το κράτος έπραξε το «καθήκον» του, με την αποστολή του 112.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο των 18 συνανθρώπων μας που ήταν στο δάσος της Δαδιάς. Για άλλη μια φορά να πούμε ότι οι εκκενώσεις του 112 είναι η ασπίδα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Δυστυχώς οι άτυχοι αλλοδαποί ενώ απαγορευόταν να βρίσκονται στο δάσος σε συνθήκες συναγερμού 4, και παρά τα πολλαπλά μηνύματα του 112 σε Έλληνες και αλλοδαπούς που βρίσκονταν στην περιοχή δεν έφυγαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια να περιορίσει τις πυρκαγιές αράδιασε αριθμούς λέγοντας μάλιστα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι «το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο τις 355 πυρκαγιές «που διαχειριστήκαμε από την Παρασκευή» προσθέτοντας ότι η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι «εξαιρετικά κρίσιμη».

«Τις ημέρες που καιγόταν ο Έβρος, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει εννέα μεγάλης επικινδυνότητας φωτιές στην Αττική, έξι στη Βοιωτία και μία στην Εύβοια» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το μεγάλο μέτωπο του Έβρου δημιουργήθηκε από 15 παράλληλες εστίες.

Παράλληλα, ο Β. Κικίλιας ζήτησε πίστωση χρόνου αναφορικά με την ουσιαστική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού προσθέτοντας «θα έρθει σύντομα η ώρα για κριτική, αυτοκριτική αλλά και για επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται».

Στην αναζήτηση επιχειρημάτων έφτασε στο σημείο να αναφερθεί και στις φωτιές στη Χαβάη και στον Καναδά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος χαρακτηρίζοντας την φωτιά που καίει στον Έβρο από το Σάββατο ως μέγκα-πυρκαγιά την οποία «οι όποιες δυνάμεις πυρόσβεσης όσο ισχυρές και αν ήταν δεν θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.