ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατρούγκαλος υπέρ Ελπιδοφόρου και κατά κυβέρνησης: «Ανοίκειο και αντισεισμικό το ύφος της κριτικής »

Κατρούγκαλος υπέρ Ελπιδοφόρου και κατά κυβέρνησης: «Ανοίκειο και αντισεισμικό το ύφος της κριτικής »

«Ανοίκειο και αντιθεσμικό» χαρακτήρισε με απαράδεκτο τρόπο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με αφορμή τις σημερινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που σημαίνει ότι έχει και την κομματική έγκριση και δεν ήταν απλώς μια δήλωση της στιγμής ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε αορίστως τη «δυσαρέσκεια» και την «ενόχληση» της κυβέρνησης.

«Όμως ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ούτε υφυπουργός του κ. Μητσοτάκη ούτε στην δούλεψη της οικογένειας του», σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών δεν ήθελε και πολλά-πολλά με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ασκηθεί κριτική σε ενέργειες της Εκκλησίας, σε τομείς δράσης της που επικαλύπτονται με την πολιτική, αυτή πρέπει όμως να είναι πάντα συγκεκριμένη και όχι αφοριστική και ότι επί του προκειμένου δεν θεωρεί προβληματικό να συναντώνται οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εκπροσώπους της Τουρκικής Πολιτείας, για να προωθούν τα θρησκευτικά συμφέροντα της Ορθοδοξίας ή για ανάλογα πνευματικά θέματα.

Πρόσθεσε ότι πρόβλημα, πράγματι, δημιούργησε η συνύπαρξη του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής με τον ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Τατάρ, για το θέμα αυτό όμως ο κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε ότι αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του και δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή».

Είναι προφανές ότι για δικούς του λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την κριτική στην κυβέρνηση έχει επιλέξει την πλήρη στήριξη του κ. Ελπιδοφόρου καθώς υιοθετεί πλήρως τις δικαιολογίες και τις αποδέχεται ως αληθινές.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«θεωρεί επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τις επιφυλάξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα, να ασκήσει κριτική, όπως εκτιμά, αλλά και με τον τρόπο που προσήκει. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημία από τις ανοίκειες δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.