ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με την Παλαιστίνια Λέϊλα Χαλέντ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με την Παλαιστίνια Λέϊλα Χαλέντ

Η ιστορική φυσιογνωμία του παλαιστινιακού αγώνα, Λέϊλα Χαλέντ, συναντήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής πολιτικής και  Ελληνισμού της Διασποράς, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, η βουλεύτρια Χαρά Καφαντάρη, ο Νεκτάριος Μπουγδάνης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και η Νόρμα Ρισμάουι, Παλαιστίνια και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού-Παπάγου.

Η Λέϊλα Χαλέντ, πέρα από μια εμβληματική φυσιογνωμία, είναι μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης αλλά και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, στη βάση της πρόσφατης εμπειρίας της επίσημης αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Ειδικότερα το ζήτημα των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, για τον τρόπο που στέκεται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος υπέρ της λύσης του Παλαιστινιακού Ζητήματος, με μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής. 

Συζητήθηκαν επίσης, τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής με φόντο τον Συριακό εμφύλιο πόλεμο και το προσφυγικό ζήτημα. Στη συνάντηση τονίστηκε η στενή σχέση των δύο λαών και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας για ζητήματα ειρήνης και διεθνούς αλληλεγγύης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.