ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Α.Τσίπρας φεύγει και αφήνει πίσω «καμένη γη»: Δεν τα βρίσκουν ούτε στα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ – Κίνδυνος να πέσει σε επίπεδα προ 2012

Έλλειψη στελεχών που μπορούν να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη ημέρα

Ο Α.Τσίπρας φεύγει και αφήνει πίσω «καμένη γη»: Δεν τα βρίσκουν ούτε στα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ – Κίνδυνος να πέσει σε επίπεδα προ 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι δεν τα βρίσκουν ούτε στα βασικά! 

Ποια είναι αυτά; Τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα! Κάτι που οδηγεί στην αναβολή του αυριανού συνεδρίου, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει αμέτοχος. 

Θυμίζουμε ότι πρέπει ενόψει των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης την επόμενη Πέμπτη, θα πρέπει να οριστεί πρόεδρος της ΚΟ, αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, αναβάλλεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, με θέμα τον καθορισμό του οδικού χάρτη προς το Συνέδριο και προφανώς θα πραγματοποιηθεί αφότου υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να εκπροσωπούν την Κουμουνδούρου στο Κοινοβούλιο.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί σίγουρα προβληματισμό στους οπαδούς τους και δείχνει το γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν συζητούσε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και παρά τη μεγάλη ήττα που υπέστη τον Μάιο. 

Ήδη, όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr, τις τελευταίες ώρες πολλά στελέχη τηλεφωνούν για να ενημερώσουν ότι αποχωρούν από το κόμμα. «Εμείς χωρίς τον Τσίπρα δεν μένουμε», είναι το μήνυμα που ακούγεται.

Το μπαράζ τηλεφωνημάτων αποτελεί ένα μήνυμα που δείχνει την αγάπη του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον A.Τσίπρα και «φουντώνει» τις φήμες για δημιουργία νέου κόμματος, κάτι που σας ανέφερε χθες το pronews.gr.

Θολό το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ 

Η ανησυχία των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣYΡIZA για το τι θα απογίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μετά–Τσίπρα εποχή, αυξάνεται ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κάποιος ότι ο πρώην πρωθυπουργός και απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος ήταν ο μόνος που διέθετε ηγετικές και επικοινωνιακές ικανότητες για να κρατήσει το κόμμα ψηλά.

Μετά από δεκαπέντε συναπτά έτη στο τιμόνι της Κουμουνδούρου όλοι στο κόμμα κατάλαβαν πως δεν θα έχουν τον Α.Τσίπρα να βγαίνει μπροστά και να αναπληρώνει τις δικές του αδυναμίες.

Και το ερώτημα είναι το ποιος θα αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Αλέξη Τσίπρα, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να είναι τα φαβορί. 

Η έλλειψη προσώπων και όπως φαίνεται και σχεδίου για την επόμενη ημέρα δημιουργεί προβληματισμό για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αποκλείεται να πέσει σε ποσοστά προ του 2012 και δηλαδή να είναι ένα κόμμα που θα παλεύει για την είσοδό του στη Βουλή. Κυρίως αν τελικά ο Α.Τσίπρα δημιουργήσει κάποιο δικό του κόμμα και πάρει αρκετούς ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε κατά 2,5% μέσα σε έναν μήνα (από Μάιο-Ιούνιο) και το 17,83% που πήρε δεν είναι διόλου απίθανο να πέσει ακόμη περισσότερο μέχρι τις επόμενες εκλογές, ακόμη και αν δεν δημιουργήσει κάποιο κόμμα ο Α.Τσίπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τονίσαμε ήδη στο pronews.gr ο ΣΥΡΙΖΑ «πέθανε»! Θα καταφέρει να «αναγεννηθεί» ο μέχρι πρότινος πρόεδρός του;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.