ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Δ.Τεμπονέρας: «Μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ θα ευνοήσει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ»

«Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει απογοητεύσεις, αποστρατεύσεις» εκτίμησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Δ.Τεμπονέρας: «Μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ θα ευνοήσει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε το πρωί τη Τρίτης τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας ότι «δεν εξυπηρετεί το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «θα ευνοήσει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας».

«Η Αριστερά έχει ζήσει διασπάσεις στο παρελθόν. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει απογοητεύσεις, αποστρατεύσεις και να φέρει σε πολύ πιο δύσκολη θέση το εγχείρημα μας» είπε αρχικά ο Δ.Τεμπονέρας για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι «δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί μια διάσπαση, αυτή η απόφαση θα ευνοήσει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας».

«Μπορούμε να δώσουμε τη μάχη μέσα την Κεντρική Επιτροπή για συλλογικές αποφάσεις» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, όμως, σημείωσε πως «αν οι συλλογικές αποφάσεις μας δημιουργούν πρόβλημα με την συνείδησή μας ο καθένας μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του. Θεωρώ, πάντως, ότι μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις που να μας χωράνε όλους».

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία Τσακαλώτου ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι «σε περιόδους κρίσης και επειδή ο χώρος βρίσκεται σε περιδήνηση αυτό που μας δίνει εγγυήσεις είναι η συλλογική κουλτούρα» και ότι «περισσότερο άκουσα ένα προβληματισμο και αγωνία και λιγότερο μια στείρα καταγγελία».

«Χρειάζεται να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Δεν έχω την εκτίμηση ότι η βούληση είναι κάποιοι να κάνουν αυτό το εγχείρημα (σ.σ. τη διάσπαση). Χρειάζεται να πιστέψουμε ότι η υπόθεση δεν έχει χαθεί» συμπλήρωσε ο Δ.Τεμπονέρας σύμφωνα με τον οποίο «το συνέδριο θα είναι μια αφετηρία που θα ανακάμψουμε αρκεί να συμφωνήσουμε σε ένα μίνιμουμ πολιτικό πλαίσιο».

Ως προς τις διαγραφές ο Δ.Τεμπονέρας είπε ότι «το ζήτημα αυτό μπορεί να υποβαθμιστεί με πρωτοβουλία όλων των πλευρών. Καταρχήν υπάρχει ζήτημα διαδικασίας, η Κεντρική Επιτροπή γνωμοδοτεί και αρμόδια για αποφάσεις είναι η επιτροπή δεοντολογίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε μια εκλεγμένη ηγεσία, προφανώς χρειάζεται περίοδο προσαρμογής , μια περίοδο που χρειάζεται να διατυπώσει το σχέδιο της επόμενης ημέρας και μια περίοδο για να βρει τις ράγες στις οποίες πατάμε. Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Δεν είμαστε με ένα άλμα στο κενό» κατέληξε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.