ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Ακρίτα: «Έχει έρθει η ώρα να μπει τέλος στη διασπορά του μίσους, του ρατσισμού και της ομοφοβίας»

«Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέβεται στα αλήθεια τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, ας τη φέρει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση»

Ε.Ακρίτα: «Έχει έρθει η ώρα να μπει τέλος στη διασπορά του μίσους, του ρατσισμού και της ομοφοβίας»

Η Έλενα Ακρίτα συμμετείχε στην Πορεία “παραγωγής ΛΟΑΤΚΙ” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας και έδωσε το δικό της μήνυμα κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού.

Η βουλευτής Επικρατείας και αναπληρώτρια Tομεάρχης αρμόδια για τα Δικαιώματα & την Ισότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεων και ένωσε τη φωνή της με πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να δώσει μια ηχηρή απάντηση στην ομοφοβική, ρατσιστική και φασιστική ρητορική που διαπερνά τον δημόσιο λόγο όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό.

Μετά το τέλος της πορείας, που ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου και ολοκληρώθηκε στη Βουλή, η Έλενα Ακρίτα τόνισε:

«Έχει έρθει η ώρα να μπει ένα τέλος στη διασπορά του μίσους, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ομοφοβίας.

Η εκφορά και η αναπαραγωγή κακοποιητικού λόγου πρέπει να κοπούν άμεσα και χρέος της Πολιτείας και των φορέων της είναι να το διασφαλίσουν.

Η αγάπη, η ελευθερία και η ισονομία δεν είναι πουκάμισα αδειανά, είναι αναφαίρετα δικαιώματα για όλους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ισότητα, συμπερίληψη, ορατότητα, δικαίωμα στην ζωή, την εργασία, τον έρωτα, τη φιλία, την δημιουργία.

Από τον Ιούνιο του 2022, μετά από δημόσια διαβούλευση και σειρά εκδηλώσεων και επικοινωνιών με ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, διαμορφώσαμε και καταθέσαμε στη Βουλή μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου που φιλοδοξεί να ικανοποιήσει πάγια αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σέβεται στα αλήθεια τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, ας τη φέρει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση.

Εάν δεν μπορεί να τα βρει με κορυφαίους υπουργούς του είναι δικό του πρόβλημα.

Υποχρέωσή του όμως είναι να προστατεύει τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια ΚΑΘΕ ατόμου ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού και οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού το καθιστά ευάλωτο απέναντι σε κάθε είδους διάκριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.