ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

N.Φίλης για Ροδόπη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση η μειονότητα είναι μουσουλμανική με τρεις συνιστώσες»

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας. Είναι χρόνια μέλη του κόμματός μας, τους ξέρουμε»

N.Φίλης για Ροδόπη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση η μειονότητα είναι μουσουλμανική με τρεις συνιστώσες»

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Ροδόπης.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά και τις καταγγελίες που έγιναν για «ευθεία παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, ζήτημα για το οποίο, όπως αναφέρει η ΝΔ, είχε ενημερωθεί πριν την εκλογική «μάχη» τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που διαψεύδει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Τι είπε ο Νίκος Φίλης

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη (14/6), καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, όπου και μίλησε για τη Θράκη ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση η μειονότητα είναι μουσουλμανική με τρεις συνιστώσες: η μια είναι τουρκογενής, η άλλη είναι πομακική και η άλλη είναι Ρομά». «Οι πολίτες της Θράκης έχουν δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού ως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Οι βουλευτές μας δεν εκπροσωπούν ούτε ένα μέρος της μειονότητας, ούτε τη μειονότητα, ούτε μόνο τη Ροδόπη. Με βάση το Σύνταγμα εκπροσωπούν όλο το Έθνος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το θέμα θα πρέπει να κλείσει με «πολιτική συγγνώμη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και της Ντόρας Μπακογιάννη, που πήγε πάνω και είπε αυτά τα απαράδεκτα του τύπου ψηφίστε μας για να σας βοηθήσουμε, του κ. Μητσοτάκη ο οποίος είχε κάνει με ΚΥΠατζίδικες μεθόδους, δυστυχώς, αυτά που έχει κάνει και βεβαιώς από τον κ. Σκέρτσο που μίλησε για εθνική εξαίρεση».

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Ο κ. Φίλης στάθηκε και στους δύο υποψήφιους του κόμματός του στην ευρύτερη περιφέρεια, για τους οποίους και ξεκίνησε η όλη ιστορία. «Ο κ. Αχμέτ Ιλχάν το 2006 δήλωσε ότι είναι τουρκική μειονότητα. Όταν ήταν υποψήφιος με την κ. Μπακογιάνη έλαβε στη Ροδόπη το κόμμα της 18% την ώρα που σε όλη την Ελλάδα λάμβανε γύρω στο 2,5%. Επίσης, ο κ. Μποράν πέρσι είχε δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα. Δεν είναι πρώτη φορά που ακούγονται τέτοια» σχολίασε.

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους δύο βουλευτές: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας. Είναι χρόνια μέλη του κόμματός μας, τους ξέρουμε. Εμείς πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης που θέλει ο κ. Μητσοτάκης δεν υπογράφουμε. Αυτά τα ζήταγε ο Μιχαλολιάκος».

Επίθεση στον Μητσοτάκη

Τέλος, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τα κάνει αυτά για να μαζέψει τις ακροδεξιές ψήφους σε όλη την Ελλάδα και θέλει επίσης να αποπροσανατολίσει την πολιτική συζήτηση η οποία θα έπρεπε να είναι για την υγεία, την παιδεία, τα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι «το θέμα θα μπορούσε να είχε τελειώσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί επί του θέματος. Αν δεν μιλούσε η ΝΔ θα είχαμε δύο βουλευτές στη Βουλή που θα μιλούσαν για τουρκική μειονότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.