ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στη Βουλή πολυνομοσχέδιο για την πανδημία και τις εκκρεμείς συντάξεις – Τι προβλέπει

Στη Βουλή πολυνομοσχέδιο για την πανδημία και τις εκκρεμείς συντάξεις – Τι προβλέπει

Στη Βουλή κατατέθηκε πολυνομοσχέδιο με επείγουσες διατάξεις μεταξύ των οποίων διατάξεις που αφορούν την δωρεάν διενέργεια τεστ κορωνοϊού, την διαδικασία χορήγησης φαρμάκων εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων σε νοσούντες από covid και την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Πολλές από τις προωθούμενες διατάξεις προβλέπουν την παράταση προθεσμιών έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει και διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για την επιτάχυνση της απονομής εκκρεμών συντάξεων.

Πέραν τον άρθρων που αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, το πολυνομοσχέδιο προωθεί και αρκετές φορολογικές διατάξεις.

Συγκεκριμένα, προωθούνται ρυθμίσεις για την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε εμβόλια και in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την πρόληψη και τη διάγνωση του covid 19 και σε συναφείς επιχειρήσεις.

Προβλέπεται η ένταξη τυφλών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% σε ισχύουσες απαλλακτικές διατάξεις για αναπήρους. Επιπρόσθετα, εντάσσονται στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% είδη για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης.

Επεκτείνεται η ρύθμιση μη επιβολής προστίμων σε εκπρόθεσμες τροποποιήσεις στον Ε9, τροποποιείται η φορολογία κερδών από τυχερά παίγνια.

Πέραν αυτών, ενσωματώνεται η οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορά τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες.

Παράλληλα, ρυθμίζονται οι απαιτήσεις δεδουλευμένων αποδοχών της περιόδου 1.11.2012 – 11.6.2013 εργαζόμενων της ΕΡΤ

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί αύριο στην αρμόδια επιτροπή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το νομοσχέδιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.