10 επιστημονικά γεγονότα που δεν θα πιστέψεις

10 επιστημονικά γεγονότα που δεν θα πιστέψεις

Όσο διαβάζεις και ασχολείσαι με τις επιστήμες γενικότερα, μπορείς να μάθεις πολλά περίεργα πράγματα που σίγουρα δεν χωράει ανθρώπινος νους!

Μερικά από αυτά είναι και τα ακόλουθα!

Εννοείται πως αν δεν είναι σχετικό το επάγγελμα σου, δεν έχεις και καμία όρεξη να κάτσεις να διαβάσεις επιστημονικά βιβλία.

Ξέρεις όμως πόσα συγκλονιστικά πράγματα θα μπορούσες να ανακαλύψεις;

Επειδή όμως είναι πιο εύκολο να μάθεις κάτι αν στο πει κάποιος άλλος, έτσι και γω συγκέντρωσα αυτά που μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση και στα παρουσιάζω.

Για να δούμε εσύ γνώριζες κάποιο από αυτά;

1. Ο δυνατός ήχος μπορεί να σε σκοτώσει.

Στην πραγματικότητα, τα 160 ντεσιμπέλ του ήχου μπορούν να σε κάνουν να χάσεις την ακοή σου, τα 200 ντεσιμπέλ όμως (3 φορές υψηλότερη ένταση από έναν συναγερμό πυρκαγιάς) μπορεί να δημιουργήσει ρήξη στους πνεύμονες σου.

2. Ένας και μόνο κεραυνός περιέχει αρκετή ενέργεια, η οποία μπορεί να ψήσει 100.000 καρβέλια ψωμί.

3. Ο εγκέφαλός σου παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να τροφοδοτήσει μια λάμπα.

Εννοείται ότι μιλάμε για όταν είσαι ξύπνιος που σκέφτεσαι κάτι διαρκώς. Εξού και στα κινούμενα σχέδια όταν κάποιος έχει μια ιδέα δείχνουν πάνω από το κεφάλι του μια λάμπα.

4. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι τα σύννεφα δεν είναι ελαφριά και αφράτα, όπως τα παρομοιάζουν στις ταινίες.

Στην πραγματικότητα, όπως ισχυρίζονται και οι επιστήμονες, ένα πυκνό σύννεφο μπορεί να ζυγίζει όσο και 80 ελέφαντες μαζί.

5. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν βατράχους σαν τεστ εγκυμοσύνης.

Αυτό συνέβαινε μέχρι την δεκαετία του 1960, όπου οι γιατροί έπαιρναν ούρα από την γυναίκα που ήλπιζε να είναι έγκυος και τα περνούσαν με σύριγγα μέσα σε έναν αφρικάνικο βάτραχο.

Αν ο βάτραχος είχε ωορρηξία μέσα σε 12 ώρες αυτό σήμαινε ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Τρελό και όμως αληθινό!

6. Το σώμα σου περιέχει αρκετό άνθρακα, ώστε να μπορέσουν να κατασκευαστούν 9.000 μολύβια.

7. Η Ρωσία έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από τον Πλούτωνα.

Η έκταση της Ρωσίας είναι λίγο περισσότερη από 17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε αντίθεση με του Πλούτωνα που είναι είναι περίπου 16,6 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

8. Τα ηλεκτρικά χέλια είναι πέντε φορές πιο ισχυρά, από μια πρίζα.

Τα χέλια όταν απειλούνται ή ακόμη και όταν επιτίθενται στην λεία τους, έχουν μια έκρηξη ισάξια με τουλάχιστον 600 βολτ.

9. Κατά μέσο όρο, το κάθισμα μιας τουαλέτας είναι πιο καθαρό από μία οδοντόβουρτσα.

10. Ένας τυπικός φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιεί πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να μπορεί το ρολόι του να λειτουργεί, από ότι για να ζεστάνει το φαγητό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το ζέσταμα του φαγητού απαιτεί 100 φορές περισσότερο ρεύμα, οι περισσότεροι φούρνοι μικροκυμάτων είναι αδρανείς περισσότερο από το 99% της «ζωής» τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.