ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

WhatsΑpp: Σύντομα θα είναι δυνατή η μεταφορά δεδομένων από IOS σε Android

WhatsΑpp: Σύντομα θα είναι δυνατή η μεταφορά δεδομένων από IOS σε Android

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα είναι πιθανό να είναι δυνατή η μεταφορά του ιστορικού των συνομιλιών WhatsApp, από συσκευή iOS σε Android, στον κώδικα της επόμενης beta έκδοσης, αλλά μέχρι στιγμής είναι ανενεργό.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες να “γυρίσουν τον διακόπτη” και να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του, επομένως, θα έρθουν στη δημοσιότητα ευρήματα για τον τρόπο λειτουργίας.

Η υπηρεσία WhatsApp βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες εβδομάδες κυρίως λόγω της επικείμενης αλλαγής στους Όρους Χρήσης, μιας και θα διαμοιράζεται κάποια περισσότερα προσωπικά δεδομένα των χρηστών με τη “μαμά” Facebook.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι εφαρμογές WhatsApp προσφέρουν στους χρήστες end-to-end κρυπτογράφηση των συνομιλιών τους, με αποτέλεσμα να προστατεύεται η ιδιωτικότητα τους από ξένες παρεμβάσεις – παρακολουθήσεις.

​Αυτή η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται στις συσκευές των χρηστών και γι’ αυτό το ιστορικό των συνομιλιών αποθηκεύεται σε αυτές και δεν αποστέλλεται σε κάποιο cloud server.

​Φυσικά, η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα να κρατάς backup των συνομιλιών στο cloud, αλλά δεν λειτουργεί πάντοτε με απόλυτη ακρίβεια και αρκετά πράγματα χάνονται στις όταν αλλάζεις συσκευή ή/και πλατφόρμα (π.χ. από Android σε iOS).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.