ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρεις Έλληνες στην λίστα με τους επιστήμονες που το έργο τους είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τομέα τους

Τρεις Έλληνες στην λίστα με τους επιστήμονες που το έργο τους είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τομέα τους

Στη λίστα του Publons των Thomson Reuters που καταγράφει τους επιστήμονες και ερευνητές, των οποίων το έργο είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τομέα τους συμπεριλήφθηκαν και τρεις Έλληνες.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει με 3.079 Δημοσιεύσεις ο Καθηγητής Καρδιολογίας, ΕΚΠΑ, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Στη 13η θέση βρίσκεται ο Καθηγητής Βιοστατιστικής, Μεθοδολογίας της Έρευνας και Επιδημιολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Δημοσθένης Παναγιωτάκος με 2.432 Δημοσιεύσεις.

Τη 16η θέση καταλαμβάνει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Αιματολογίας – Ογκολογίας, Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος με 2.358 Δημοσιεύσεις.

Όσον αφορά αμιγώς τους Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές με τις περισσότερες Δημοσιεύσεις τις πρώτες πέντε θέσεις κατέχουν:

  • Χριστόδουλος Στεφανάδης, Καθηγήτης Καρδιολογίας, ΕΚΠΑ – 3.079 Δημοσιεύσεις
  • Δημοσθένης Παναγιωτάκος, Καθηγητής Βιοστατιστικής, Μεθοδολογίας της Έρευνας και Επιδημιολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – 2.432 Δημοσιεύσεις
  • Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Αιματολογίας -Ογκολογίας – 2.358 Δημοσιεύσεις
  • Νεκτάριος Μπενέκος, Kύριος Eρευνητής στο CERN – 1.007 Δημοσιεύσεις
  • Αριστίδης Τσατσάκης, Καθηγητής Τοξικολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης – 989 Δημοσιεύσεις

Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν τη σημαντική ερευνητική παρουσία των Ελλήνων Επιστημόνων στο διεθνή χώρο πάρα τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.