ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες φωτογραφίες του κομήτη από το τηλεσκόπιο Hubble

Νέες φωτογραφίες του κομήτη από το τηλεσκόπιο Hubble

Παρά την φιλολογία περί του αντιθέτου  ο  κομήτης ISON C 2012/S1 εξακολουθεί να διατηρεί τη συνοχή του με τον πυρήνα του να διακρίνεται σε σταθερή φάση αν και η απόστασή του από τον Ήλιο μειώνεται συνεχώς.

Το παραπάνω προκύπτει από νέες φωτογραφίες του διαστημικού τηλεσκοπίου  Hubble της 9ης Οκτωβρίου στις οποίες φαίνεται ακόμη πως η κόμη του και η ουρά του εμφανίζονται ομαλές χωρίς άλλες ανωμαλίες.

Ο ISON, ο οποίος ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 από το διεθνές επιστημονικό οπτικό δίκτυο (International Scientific Optical Network) ISON εξ ου και το όνομα, το οποίο βρίσκεται στο Kislovodsk της Ρωσίας θεωρείται από προέρχεται από το νέφος του Οορτ το οποίο  βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον Ήλιο (σχεδόν 1 έτος φωτός) και θεωρείται ότι περιλαμβάνει περίπου ένα τρισεκατομμύριο πυρήνες κομητών. Σπάνια, κομήτες με υπερβολική τροχιά κατευθύνονται προς τον Ήλιο και μετά απομακρύνονται τελείως από αυτόν προφίλ που έχει ακριβώς ο ISON.

Οι επιστήμονες αρχικά νόμιζαν από την πρώτη αυτή επίσκεψη του κομήτη στο ηλιακό σύστημα ότι ο πυρήνας του θα είχε θερμανθεί από τον Ήλιο σε σημείο που να είχε αρχίσει να διαλύεται αλλά από τις πρόσφατες φωτογραφίες δε φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο ISON πρόκειται να κάνει το πιο κοντινό του πέρασμα στον Ήλιο στις 28 Νοεμβρίου και αν επιβιώσει της προσέγγισής του αυτής θα αρχίσει να απομακρύνεται από αυτόν. Από τη Γη θα γίνει καλύτερα ευδιάκριτος στις 26 Δεκεμβρίου όταν θα βρεθεί στην πιο κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.