ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ινδία ετοιμάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα και ίσως έχει ρωσική βοήθεια

Η Ινδία ετοιμάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα και ίσως έχει ρωσική βοήθεια

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ρωσία να προσφέρει βοήθεια στην Ινδία για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της χώρας στο διάστημα, με ινδικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για υπογραφή σχετικής συμφωνίας κατά την προσεχή επίσκεψη Πούτιν στο Νέο Δελχί.

Σε συμφωνία μπορεί να καταλήξουν Ρωσία και Ινδία για την ανταλλαγή εμπειρικής γνώσης και βοήθειας στις προετοιμασίες για την πρώτη επανδρωμένη ινδική αποστολή στο διάστημα.

Οι δύο χώρες μπορεί να υπογράψουν σύμβαση κατά την προσεχή επίσημη επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στο Νέο Δελχί, στις αρχές του επόμενου μήνα, όπως μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο PTI επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Στα τέλη Αυγούστου, ο επικεφαλής του ινδικού οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO), Kailasavadivoo Sivan, δήλωσε ότι οι πρώτοι Ινδοί μέλη διαστημικού πληρώματος θα εκπαιδευτούν σε ξένη χώρα, με τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να είναι μεταξύ των πιθανών επιλογών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Sushma Swaraj, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι το Νέο Δελχί προσβλέπει στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 4 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία αναμένεται να λάβει χώρα στο πλαίσιο της ετήσιας διμερής συνόδου κορυφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ινδία αναπτύσσει το δικό της διαστημικό πρόγραμμα από το 1947, αμέσως μετά την ανεξαρτησία της χώρας. Το έργο διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του κυβερνητικού οργανισμού διαστημικής έρευνας. Ο συντονισμός των δραστηριοτήτων διαφόρων οργανισμών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εθνικού διαστημικού προγράμματος, καθώς και η ανάπτυξη πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας ανατίθεται στο ISRO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.